Líders de principi a fi per segona vegada

Líders de principi a fi per segona vegada

El Barça ha encapçalat la classificació des de la primera jornada fins a l’última, una fita només assolida la temporada 1984/85 L’equip va iniciar el curs amb una golejada davant la Reial Societat i cinc victòries en les cinc jornades següents

Per segon cop en una Lliga blaugrana, el FC Barcelona haurà estat al capdavant de la classificació en totes i cadascuna de les 38 jornades que ha tingut aquest campionat. De la primera a l’última.

El conjunt culer va aconseguir el liderat al primer partit, després de golejar la Reial Societat per 5-1, gràcies a la diferència de gols respecte als altres equips que també es van estrenar amb victòria. A partir d’aquí, el quadre dirigit per Tito Vilanova es va disparar. Aconseguiria igualar el millor inici de la història de la Lliga, amb sis triomfs en les sis jornades inicials. D’aquesta manera assoliria un avantatge que ja no es deixaria perdre en tot el campionat.

Venables, el precursor

L’únic precedent de domini blaugrana de principi a fi va ser a la temporada 1984/85. Aquell any, el quadre dirigit per Terry Venables es va col·locar a la primera plaça amb un 0-3 al Bernabéu al debut. Guanyaria els cinc primers partits de la competició i es proclamaria campió a falta de cinc partits, al camp del Valladolid (1-2). Passaria a la història com la Lliga de l’‘Urruti t’estimo’.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut