L’equip Juvenil del Barça Alusport revalida el títol de Campió d’Espanya

Els blaugrana es van imposar als penals al FS Xerez en la final jugada a Saragossa

L’equip  juvenil del FC Barcelona Alusport  va revalidar a Saragossa el títol de la Copa d’Espanya Juvenil de futbol sala, guanyant a la tanda de penals. Amb aquest títol el conjunt de Jose Fernàndez continua una exitosa temporada havent guanyat tots els campionats jugats fins al moments sense perdre cap partit oficial i portant a les vitrines blaugranes la 2a Copa d’Espanya Juvenil consecutiva.

Primer temps, 2-0

El matx va començar de la millor manera per als interessos barcelonistes, ja que a més de tenir el domini de la pilota aconseguien després d’una falta lliurada per Pol Pacheco i rematada per Ferran Plana l’1 a 0 al minut i mig.

Tot i l’avantatge, el conjunt de Jose Fernàndez va continuar dominant el joc. D’aquesta manera van anar passant els minuts fins que a manca de dos per al descans, , Alex Constantino culminava una jugada d’estratègia per col·locar el 2-0 amb que s’arribava al final dels primers vint minuts.

El Xerez empata jugant de cinc

A la represa, semblava que el partit continuaria amb el mateix guió, amb l’equip andalús del Xerez cedint tot el domini del joc al conjunt català i intentant crear perill a través de pilotes llençades al pivot, jugades d’un contra un  i ràpids contraatacs. Això sí, els andalusos van jugar pràcticament tot el matx de cinc.

El partit, però, canviaria cap a l’equador de la segona part, quan els barcelonistes veien que el campió andalús estirava les seves línies i, a poc a poc, tenia més la possessió de la pilota. Als 13 minuts de la represa el Xerez estrenava el seu marcador després d’una bona jugada culminada des del punt de penal.

A partir d’aquest moment, els nervis i la precipitació es van apoderar els joves jugadors barcelonistes que, a més, veien com el porter andalús rebutjava un parell d’ocasions per sentenciar el matx. A manca de 34 segons per al final, el Xerez aconseguia l’empat i provocava una pròrroga de cinc minuts més per part.

La pròrroga acava en taules

En aquests 10 minuts de pròrroga, el domini i les ocasions de gol han estat pels blaugrana, tot i així cap dels dos equips ha volgut arriscar més del compte. Aquest fet ha provocat que després dels 50 minuts jugat s’arribés amb l’empat a l’electrònic i es decidís la X Copa d’Espanya Juvenil a la tanda de penals.

A la tanda de penals, malgrat l’error inicial d’un dels jugadors més destacats del torneig, Pol Pacheco, el FC Barcelona Alusport va poder aconseguir el Campionat gràcies a que Adrián, David, Guille i per últim Ferran Plana van marcar els seus llançaments i, també, gràcies a les dues genials aturades del porter cadet Miquel Feixas.