L’hoquei patins formatiu del FC Barcelona segueix gaudint d’una gran salut

L’hoquei patins formatiu del FC Barcelona segueix gaudint d’una gran salut

A banda de la presència constant de joves com Julià, Gabarra o Galbas amb el primer equip, un dels majors èxits ha estat el debut del juvenil Ignacio Alabart amb el primer equip

FC Barcelona B

L’equip que va entrenar una temporada més Àlex Segura va finalitzar l’exigent Primera Divisió espanyola en una meritòria sisena plaça. Era l’any del debut a la categoria, amb la qual cosa la classificació entre equips replets d’il·lustres veterans i d’equips històrics té un gran valor. A més, el millor del cas és que l’equip només partia de base amb tres jugadors sèniors: Octavi Tarrés, Jordi Gabarra –que en el darrer terç de temporada passaria al primer equip- i Quim Pujades. En el tram final de la competició, coincidint amb l’ascens de Gabarra al primer equip, el jove Marc Julià va baixar per donar-los un cop de mà i apuntalar l’atac.

Júnior

L’equip Júnior del FC Barcelona va ser entrenat la temporada passada pel que va acabar sent també segon entrenador del primer equip, Eduard Castro. L’equip va aconseguir un fet del qual molt pocs conjunts poden presumir: el seu setè Campionat de Catalunya consecutiu i el seu tercer Campionat d’Espanya també consecutiu. Amb jugadors que sovint van entrenar-se amb els homes de Ricard Muñoz com Guillem Fox, Pol Galbas i Marc Julià, els barcelonistes van destacar tant als Campionats de Catalunya com als d’Espanya.

Juvenil

El juvenil va quedar cinquè de Catalunya i no va poder tenir accés –perquè només n'hi van dos– al Campionat d'Espanya. El va entrenar Francesc Linares. El més destacat d’aquest equip, que no ha aconseguit tants èxits esportius com altres, és la tasca importantíssima de formació que segueix fent. El millor exemple el vam trobar en els dos juvenils que viuen a la Masia: Ignacio Alabart i Marc Palau, que aquesta temporada 2012/13 van debutar amb l’equip de Primera Nacional. En el cas d’Alabart, a més, el jugador també va fer el seu debut al Palau Blaugrana amb el primer equip que entrena Ricard Muñoz.

Infantil

L’equip entrenat per Oscar González, com el Júnior, també va triomfar als Campionats de Catalunya i d’Espanya. Als campionats espanyols, els de major importància per als rivals amb què s’enfronten, els més menuts de la base blaugrana, es van imposar en els cinc partits que van jugar des del divendres 10 de maig fins al diumenge 12. Jugant dos partits per dia, l’equip blaugrana va superar el Rivas per una gran golejada de 4-0 i el Dominicos amb una gran golejada (11-1) en els partits jugats el divendres. Pel que fa als compromisos del dissabte, el Barça va tornar a golejar el Vettonia (13-1) i ja a les semifinals es va imposar a l’Andorra per un ajustat 3-2. A la gran final, el FC Barcelona es va imposar també per la mínima el Compañía de María (4-3).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut