Els blaugranes Víctor Saéz i Joan Amigó, subcampions del món júnior d’handbol

La selecció espanyola júnior d’handbol, amb dos blaugranes a l’equip, perd la final del Mundial Júnior (Sub-21) per 28-23 contra Suècia L’altre blaugrana participant en la competició, el brasiler Johnny Medina, ha acabat en 6a posició amb la seva selecció

Víctor Sáez i Joan Amigó, blaugranes que participaven amb Espanya en el Campionat del Món Júnior a Bòsnia, s’han proclamat subcampions del Món Júnior després de perdre la final contra la selecció júnior de Suècia. Aitor Ariño, l’altre blaugrana que hauria d’haver disputat el Campionat, va ser baixa d’última hora per una lesió al peroné.

Inici a remolc

L’equip suec ha sortit molt concentrat i endollat a la final. La poca fluïdesa en atac del conjunt espanyol ha provocat un parcial inicial de 5 a 1, una distància que ha pogut mantenir durant gran part del partit.

El porter suec, molt encertat en aquesta primera meitat, ha dut de corcoll els llançadors espanyols. L’extrem blaugrana, Víctor Saéz, també ha patit l’encert del guardià de la porteria sueca amb un parell de llançaments des de l’extrem. Uns últims minuts enèrgics del conjunt espanyol han permès reduir distàncies vora el descans, per acabar tancant la primera meitat amb un 12-10 favorable a Suècia.

Elèctric Víctor Sáez

L’inici de la segona meitat ha significat els millors minuts de la selecció. En gran mesura gràcies a l’electricitat que ha aportat al joc l’extrem culer Victor Saéz. Dos gols seus al contraatac han significat l’empat a 17 a poc més d’un quart d’hora per acabar el partit.

Els últims minuts, però, han estat clau per al desenllaç final del matx. Una doble exclusió del conjunt espanyol ha fet que Suècia aconseguís un avantatge de cinc gols que ja ha mantingut fins al final del partit. El marcador a l’acabar el partit ha estat de 28-23 favorable a la selecció sueca, que, amb aquesta victòria, s’ha proclamat Campiona del Món Júnior.

Cal destacar també que l’altre blaugrana participant en la competició, el brasiler Johnny Medina, ha acabat en 6a posició amb la seva selecció. En l’últim compromís, el Brasil va perdre davant Holanda en el partit per al cinquè lloc.