Els estius més internacionals per a l’handbol blaugrana

Els estius més internacionals per a l’handbol blaugrana

Les competicions més enllà de les nostres fronteres, un clàssic a les darreres temporades del Barça d’handbol

Del 25 al 30 d’agost el Barça d’handbol serà a Qatar per a la disputa de la Superglobe. Un estiu més, els blaugranes surten de Catalunya per jugar a l’handbol

De Doboj a Doha

Les temporades 2011/12 i 2012/13 el Barça d’handbol va disputar, al mes d’agost, el prestigiós torneig de Doboj a Bòsnia. Els blaugranes van tornar de la ciutat de la República sèrbia de Bòsnia amb els dos títols, les dues temporades

Ara, els blaugranes han canviat les terres balcàniques per terres del Pròxim Orient i serà la capital de Qatar, Doha, la que aculli la presència del homes de Pascual a la disputa de la Superglobe 2013, el Campionat del Món de Clubs d’handbol. Aquesta serà la primera participació blaugrana a la competició.

La internacionalització dels darrers anys

Després d’aquella sortida de l’any 60, el Barça d’handbol va seguir tenint, puntualment, presència en amistosos internacionals, i un d'aquests va ser el Torneig de Doboj del 1983, però quan veritablement s’ha desenvolupat ha estat en els darrers anys.

La temporada 2007/08 el FC Barcelona d’handbol va ser convidat a un torneig quadrangular a Alemanya, on va tenir com a rivals el Pfadi Winterthur, el Wetzlar i l'Huttenberg.

La temporada 2008/09 la presència internacional en tornejos de pretemporada no va ser possible a causa de la disputa dels Jocs de Pequín.

Dinamarca, Polònia i Portugal

La temporada 2009/10 el Barça d’handbol va fer un gira de gairebé una setmana a terres daneses, on va jugar contra equips de la potent Primera Divisió de l’handbol danès, com l'Skjern, el Kolding i el Nordsjalland HB.

La temporada 2010/11, els homes de Xavi Pascual van disputar dos tornejos amistosos de pretemporada fora de terres catalanes. Primerament, l’equip es va desplaçar a Kielce (Polònia) per disputar un doble partit amistós davant l’equip local. Posteriorment, els blaugranes van anar a jugar a Povoa de Varzim (Portugal) per disputar un torneig davant dos dels històrics de l’handbol portuguès, l’Sporting de Lisboa i el Porto.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut