Local

Arpad Sterbik i Danjel Saric, seguretat total

Un percentatge de més del 40% d’aturades demostra l’eficàcia de la porteria del FC Barcelona d’handbol

Pocs dies abans que arrenqui la temporada 2013/14 per al Barça d’handbol, és moment per recordar una de les claus dels èxits dels homes de Xavi Pascual: la porteria. Sterbik i Saric formen una de les millors parelles d’Europa i, amb ells, el Barça va assolir 4 títols i un Subcampionat d’Europa.

Efectivitat a la porteria

A la Lliga Asobal 2012/13, Sterbik i Saric van ser els porters amb millor percentatge d’aturades de la competició.

Danjel Saric va aturar el 42,38 % dels llançaments que va rebre i Arpad Sterbik va parar el 40,83% dels llançaments rebuts mentre defensava la porteria blaugrana.

Dominadors de les distàncies

Als 6 m Saric va aturar el 41,16% i Arpad Sterbik va aturar el 40,28 %, i van ser els dos millors porters Asobal en aquesta distància.

Des del punt de penal, Saric va parar 25 dels 54 llançaments amb un espectacular percentatge del 46,30 %. Sterbik va aturar 17 llançaments des dels 7 m de 43, amb un resultat de 39,53% de penals aturats.

En llançaments de 9 m Danjel Saric va aturar el 52,94% i Sterbik el 45,07%. Saric va ser el segon en aquesta classificació, només per darrere de Gonzalo Pérez de Vargas, porter blaugrana cedit la temporada passada a Granollers.

Equilibri de minuts

Tenir dos porters com Saric i Sterbik va fer que Xavi Pascual distribuís els minuts de joc. Alternaven partits a la porteria o bé disputaven una part de cada partit.

Aquest equilibri va fer que els dos porters tinguessin la competitivitat necessària per continuar millorant i poder tenir el descans suficient per afrontar una llarga temporada amb més de 50 partits amb el FC Barcelona.

Més notícies aquí