Arpad Sterbik i Danjel Saric, seguretat total

Arpad Sterbik i Danjel Saric, seguretat total

Un percentatge de més del 40% d’aturades demostra l’eficàcia de la porteria del FC Barcelona d’handbol

Pocs dies abans que arrenqui la temporada 2013/14 per al Barça d’handbol, és moment per recordar una de les claus dels èxits dels homes de Xavi Pascual: la porteria. Sterbik i Saric formen una de les millors parelles d’Europa i, amb ells, el Barça va assolir 4 títols i un Subcampionat d’Europa.

Efectivitat a la porteria

A la Lliga Asobal 2012/13, Sterbik i Saric van ser els porters amb millor percentatge d’aturades de la competició.

Danjel Saric va aturar el 42,38 % dels llançaments que va rebre i Arpad Sterbik va parar el 40,83% dels llançaments rebuts mentre defensava la porteria blaugrana.

Dominadors de les distàncies

Als 6 m Saric va aturar el 41,16% i Arpad Sterbik va aturar el 40,28 %, i van ser els dos millors porters Asobal en aquesta distància.

Des del punt de penal, Saric va parar 25 dels 54 llançaments amb un espectacular percentatge del 46,30 %. Sterbik va aturar 17 llançaments des dels 7 m de 43, amb un resultat de 39,53% de penals aturats.

En llançaments de 9 m Danjel Saric va aturar el 52,94% i Sterbik el 45,07%. Saric va ser el segon en aquesta classificació, només per darrere de Gonzalo Pérez de Vargas, porter blaugrana cedit la temporada passada a Granollers.

Equilibri de minuts

Tenir dos porters com Saric i Sterbik va fer que Xavi Pascual distribuís els minuts de joc. Alternaven partits a la porteria o bé disputaven una part de cada partit.

Aquest equilibri va fer que els dos porters tinguessin la competitivitat necessària per continuar millorant i poder tenir el descans suficient per afrontar una llarga temporada amb més de 50 partits amb el FC Barcelona.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut