FC Barcelona - Santos: Gamper de gols i il·lusió (8-0)

El FC Barcelona s’imposa al Santos en el 48è Trofeu Joan Gamper gràcies als gols de Messi, Léo (pp), Alexis, Pedro, Cesc (2), Adriano i Dongou El Camp Nou veu per primer cop els nous entrenador i crac blaugrana, Tata Martino i Neymar Jr

La 48a edició del Trofeu Joan Gamper es queda a casa. El FC Barcelona s’ha desfet de forma molt clara del Santos brasiler en una nit molt i molt especial al Camp Nou. Ha estat l’estrena del Barça 2013/14, amb Tata Martino i Neymar Jr presentant-se davant la seva nova afició en un dia que es recordarà també per l’emotiu homenatge al mític Antoni Ramallets, mort el dimarts passat. L’equip blaugrana li ha dedicat un imponent 8-0 en el seu quart partit de la pretemporada, decidit gràcies als gols de Messi, Léo (pp), Alexis i Pedro al primer temps i pels de Cesc (2), Adriano i Dongou al segon.

2-0 al minut 11

El Barça de Tata Martino ha sortit amb ganes d’agradar. En un tres i no res, Messi ha aconseguit una pilota morta dins l’àrea i ha fet pujar e+l primer gol al marcador del Camp Nou. Quatre minuts més tard, una centrada des de la banda dreta l’ha refusat Léo, un defensa del Santos, a la seva pròpia porteria. El conjunt blaugrana guanyava per 2-0 al minut 11 i el Santos encara no havia passat de migcamp.

Decidit en mitja hora

De fet, l’equip brasiler no ha posat a prova Valdés –que lluïa el nom de Ramallets a la samarreta– en tot el primer temps. La superioritat blaugrana ha estat absoluta durant tot el matx, però els primers símptomes de la mà de Tata s’han deixat veure en la pressió que feien els jugadors culers a camp rival. Nombroses recuperacions han permès crear una ocasió de gol rere l’altra i d’aquesta manera, precisament, ha arribat el 3-0. La diana ha estat obra d’Alexis, que ha recuperat una pilota a la zona de tres quarts i s’ha associat amb Messi abans de definir amb una rematada ajustada al pal.

El FC Barcelona ha tingut temps de fer el quart abans de la mitja hora. Aquesta vegada, el gol ha estat fruit d’una excelsa jugada col·lectiva en què han participat Iniesta, Alexis i Alba, que ha fet la passada de la mort cap a Pedro, que només ha hagut d’empènyer-la a dins. El Gamper estava més que decidit.

Messi i Neymar, 16 minuts junts

Tot i estar resolta, la cita havia d'oferir encara un dels seus plats forts: veure junts sobre la gespa Messi i Neymar Jr. L’esperat moment s’ha produït a l’inici de la represa, quan el nou ‘11’ blaugrana ha substituït Pedro. D'altra banda, Tata Martino ha ordenat fins a set canvis més. Només Mascherano, Alexis i el citat Messi han seguit sobre el terreny de joc. L’argentí i el brasiler han coincidit un total de 16 minuts sobre la gespa, espai de temps en què Cesc ha fet el 5-0 per al Barça amb un xut al pal curt des de dins de l’àrea.

Bigolejador i assistent Cesc

El d’Arenys ha estat un dels grans protagonistes de la segona part. Ell ha estat l’autor també del 6-0 i l’home que ha regalat el 8-0 a Dongou. Abans, Adriano havia emulat el seu gol al València amb un cacau imparable des de fora de l’àrea. El Santos ha evitat una golejada major gràcies als pals, que han refusat un llançament perfecte de falta de Cesc i una rematada de Neymar amb l’esquerra que pràcticament ensorra el Camp Nou. Aquest nou Barça il·lusiona.