El FC Barcelona també juga l’Europeu de bàsquet

El FC Barcelona també juga l’Europeu de bàsquet

Un total de cinc jugadors del primer equip poden arribar a disputar l’Eurobasket 2013 d’Eslovènia També hi serà Ludde Hakanson, de 17 anys i del Barça B, amb la selecció de Suècia

Per primer cop des del 1971 la selecció espanyola de bàsquet no comptarà amb cap jugador del FC Barcelona en un Europeu de seleccions. Però això no vol dir que altres jugadors de la primera plantilla culer no disputin l’Europeu. Les mirades en aquest Eurobasket, que es jugarà del 4 al 22 de setembre a Eslovènia, se centraran, principalment, en Grècia, Polònia, Montenegro, Croàcia, Eslovènia i Suècia.

Quatre de segurs

Tres fitxatges del FC Barcelona per a la pròxima temporada jugaran amb les seves seleccions. Kostas Papanikolaou, amb Grècia, Maciej Lampe, amb Polònia i Bostjan Nachbar, amb Eslovènia, defensaran el seu país a l’Europeu 2013. Tots tres estan tenint un paper rellevant en els amistosos de preparació. A tots ells s’hi unirà un dels pilars de la selecció de Croàcia: Ante Tomic. El pivot blaugrana també competirà aquest estiu, i l’únic jugador que encara no té assegurada la seva presència és Marko Todorovic.

El jugador de Montenegro, que va ser operat d’una fractura al dit índex de la mà dreta el 20 de juny, no ha disputat fins ara cap partit amistós. La seva presència, doncs, no està assegurada.

Hakanson, el més jove

Una de les sorpreses del campionat serà la presència de Ludde Hakanson amb la selecció sueca. El jove jugador del Barça B, de tan sols 17 anys, ha estat inclòs a la llista de l’entrenador americà Bradley Dean i compartirà equip amb Jonas Jerebko i Jeffery Taylor, les grans referències del combinat suec.

Hakanson, que va disputar al mes de juliol l’Europeu B Sub-18, va acreditar 17,9 punts, 4,8 rebots i 4,3 assistències, xifres que van convèncer el seleccionador de l’absoluta i que han permès que s’hagi guanyat un lloc a la selecció amb les seves actuacions als amistosos posteriors.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut