Taubaté – FCB Barcelona: Segona victòria a la Super Globe i a lluitar pel liderat de grup (18-32)

El conjunt de Xavi Pascual ha imposat la seva qualitat contra el campió sud-americà i es jugarà la primera plaça de grup amb l'Etoile Sportive tunisià Sorhaindo, amb 7 gols, i Lazarov, Tomás i Juanín, amb 4, han estat els jugadors més destacats en atac

El FC Barcelona d’handbol ha guanyat (18-32) el segon partit de la Super Globe contra el Taubaté brasiler. El campió sud-americà ha manat al marcador en els primers instants del partit, però ben aviat el Barça ha agafat les regnes del matx i ha imposat la seva qualitat. Al descans l’avantatge era de cinc gols (10-15), i a l’inici del segon temps ha obert l’escletxa definitiva. Aquest dimarts el conjunt de Xavi Pascual es jugarà la primera plaça de grup amb l'Etoile Sportive tunisià.

Inici incert

Els primers minuts de joc han servit per veure un Taubaté sense complexos que ha anat per davant al marcador durant alguns minuts. A partir del 4-2, el Barça ha començat a imposar la lògica i ha capgirat el resultat. Amb un gol de Lazarov des dels 7 metres i un contraatac culminat per Víctor Tomás, el conjunt de Xavi Pascual ha situat el 4-5. Lazarov ha agafat la iniciativa de l’atac blaugrana i ha estat prou efectiu.

El 6-8 favorable al Barça ha quedat congelat al marcador a causa de les bones actuacions a les porteries. Sterbik ha assolit un bon nivell i Maik Santos ha sabut frenar els intents blaugrana. Ha estat així fins que el sistema ofensiu de Xavi Pascual ha sabut trobar la manera d’aprofitar la lentitud en el replegament defensiu del conjunt brasiler. A partir del minut 20, el Barça ha obert també la via dels pivots. Amb Noddesbo a la banqueta amb molèsties, Sorhaindo ha estat l’encarregat de lluitar a la línia de 6 metres i ho ha fet amb bon resultat.

Escletxa i descans

Amb els gols des dels 6 metres de Sorhaindo i els contraatacs culminats per Víctor Tomás, el Barça ha obert la primera escletxa al marcador. Amb un avantatge de cinc gols (10 a 15) per al Barça i les imprecisions en atac del Taubaté s’ha arribat al descans.

A l’inici de la segona part hi ha hagut relleu a les porteries. Saric ha substituït Sterbik i ha mantingut la porteria a zero en un parcial de 0-5 favorable al Barça que ha deixat el marcador en 10-20 després d’un gol de Stranovsky.

Defensa avançada

Amb un avantatge ampli per al Barça, Xavi Pascual ha plantejat una variant en defensa. Les línies s’han avançat i han pressionat la creació del Taubaté. El nou plantejament ha fet efecte i els brasilers s’han trobat amb molts problemes per arribar a la porteria de Saric. Gràcies a això, el Barça s’ha situat amb un marge de 13 gols que ha mantingut fins a la recta final del partit. En els últims minuts, amb Saubich i Tomás molt actius des dels extrems, l’avantatge s’ha ampliat un gol més fins al definitiu 18 a 32.

Ara el Barça és líder del grup B de la Super Globe amb dues victòries en dos partits i un balanç de +27 gols. El conjunt de Xavi Pascual es jugarà la primera plaça definitiva del grup amb l'Etoile Sportive tunisià, que també ha guanyat els seus dos partits. El partit decisiu es jugarà aquest dimarts a les 13 hores.