Barça i Marfil reediten la final de la Copa Catalunya de la temporada passada

Barça i Marfil reediten la final de la Copa Catalunya de la temporada passada

Els blaugranes, tot i les baixes, volen competir Al conjunt de Santa Coloma hi juguen els cedits blaugrana Martel i Plana El factor pista pot ser important, com ja es va demostrar la temporada anterior

El FC Barcelona Alusport i el Marfil Santa Coloma juguen aquesta nit (21.00 hores – Esport 3 / 22.45h - Barça TV) una nova final de la Copa Catalunya. De fet, repeteixen la final de la temporada passada, en la qual els de Santa Coloma es van imposar per 3-2 amb un gol en darrera instància d’Adolfo a la pròrroga.

La final es presenta amb el Marfil un pèl més favorit que els barcelonistes. Hi ha dues raons importants: les nombroses baixes dels de CarmonaTorras, Fernandao, Cristian i les molèsties musculars de Lozano, que ja es veurà si li permeten jugar aquesta nit– i, en segon lloc, el factor pista. Malgrat que l’entrada és lliure, el fet de jugar a la pista de Marfil farà que la gran majoria d’aficionats siguin locals. Això sí, els Dracs seran, un cop més, els que portaran la veu cantant i no deixaran d’animar per poder guanyar aquest primer títol oficial de la temporada.

Com arriba el FC Barcelona Alusport

Encara no han treballat ni un mes sencer –van començar el dia 7 d’agost– i ja juguen la seva primera final de la temporada 2013/14. Històricament s'ha demostrat que els inicis sempre són complicats per al FC Barcelona Alusport. Això no significa, com diu el seu entrenador, que l’equip “ha de competir el millor possible”, i són conscients de les seves limitacions físiques ara mateix.

Però el fet de jugar una nova final i que la temporada passada ja es perdés són nous al·licients per mirar d’aixecar la Copa Catalunya, que no es guanya des del 2010.

Les bones noves, però, també hi són, i en el partit de semifinals ja vam poder veure en acció Adrián Ortego i Ferran Plana –germà de l’actual porter del Marfil Santa Coloma. El millor del cas és que Ortego i Plana –que és juvenil encara– no van desentonar gens al costat d’estrelles consagrades com les que té el Barça Alusport. El conjunt barcelonista es va desfer de l’Hospitalet Bellsport per 2 gols a 6.

El rival

El Marfil és un clàssic del futbol sala català i espanyol. La seva constant renovació és un dels seus èxits. Es nodreix bàsicament de jugadors catalans, alguns en forma de cessió des de clubs com el mateix Barça –Eric Martel i Dídac Plana en són ara el millor exemple– i altres de més veterans que aporten l’experiència necessària per competir a tots els nivells.

Dani Salgado, que va jugar dues temporades a El Pozo Múrcia i que va tornar a casa, ha estat el màxim golejador de l’equip que entrena Xavi Passarrius. La Lliga passada la va acabar amb 44 gols –i això que no va jugar play-off. És la seva màxima estrella i està molt ben acompanyat per jugadors com Adolfo, Sepe, el mateix Eric Martel o el porter Plana, que torna a Catalunya després d’una cessió de dues temporades a Saragossa. Plana substitueix Chico, que ha marxat al Jumilla.  

L’equip català es va classificar per a la gran final de la Copa Catalunya després de superar per 2 gols a 9 l'FS Manresa.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut