La final de la Champions d’handbol, a la Superglobe 2013

La final de la Champions d’handbol, a la Superglobe 2013

FC Barcelona i HSV Hamburg lluitaran a Doha per ser campions del món de clubs d’handbol

Divendres a les 19 h de Barcelona el Barça d’handbol i l’HSV Hamburg cercaran el títol mundial de clubs d’handbol repetint la final de la Champions League 12/13 disputada a Colònia, en què els blaugranes van caure per un gol a la pròrroga.

Primer i nou títol

Els homes de Xavi Pascual sortiran a la pista amb l’objectiu d’aconseguir l’única competició que el FC Barcelona no té al seu palmarès, la Superglobe, ja que és la primera vegada que hi participa, i també el d'assolir el primer títol de la temporada 13/14.

Els blaugranes són conscients de la dificultat d’afrontar una final davant HSV Hamburg, equip que els va guanyar a la final de Champions. Amb el respecte que mereix el rival i el fet de jugar una final d’un Campionat del Món de Clubs, els blaugranes volen portar el màxim títol mundial cap a Barcelona.

Els blaugranes arriben a la final després d’haver finalitzat primers del Grup B de la Superglobe 2013 i de superar per 40 a 31 a l’El Jaish de Qatar a les semifinals.

Pascual té a disposició tots els jugadors per jugar la final i els 16 que van viatjar a Doha seran sobre la pista de l’Al Gharafa Arena.

El campió d’Europa

L'HSV Hamburg va arribar a la Superglobe 2013 en qualitat de campió d’Europa. Els alemanys van arribar a Doha just després de classificar-se, en una duríssima eliminatòria prèvia davant el Fuchse Berlin, per a la Champions 13/14.

Producte d’aquest esforç, els homes entrenats per Martin Schwalb han anat de menys a més en aquesta Superglobe. A la primera jornada van empatar a 29 amb l’El Jaish; a la segona van superar per 20 gols el Sydney, i a la tercera van guanyar l’Al Sadd de Qatar per 30 a 29.

L'HSV Hamburg va finalitzar com a primer del Grup A i a semifinals va doblegar l’Etoile Sportive per 36 a 22.

A la plantilla dels alemanys destaca el central Duvnjak, que, acompanyat de l’exblaugrana Joan Cañellas, porta la direcció del joc. Bitter i Cleverly són una parella de porters de primer nivell mundial, i el pivot danès Toft Hansen i el lateral Hens conformen part de la columna vertebral dels de Schwalb.

Però no només Cañellas té passat blaugrana a les files de l’Hamburg. El pivot croat Davor Dominikovic va ser jugador blaugrana i va aixecar la Champions 2004/05 vestit de blaugrana, entre altres títols.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut