El Barça, a Pesaro per disputar un torneig europeu

El Barça, a Pesaro per disputar un torneig europeu

El CSKA de Moscou, el Granarolo de Bolonya i el Vuelle Pesaro també hi participaran Els de Xavi Pascual s’enfrontaran a l’equip amfitrió aquest divendres (19.00 h). Si guanyen accediran a la final del torneig

El millor de quatre. El FC Barcelona participarà aquest cap de setmana en el prestigiós torneig Victoria Libertas de Pesaro (Itàlia), que enfrontarà quatre clubs històrics d’Europa, entre els quals hi haurà el CSKA de Moscou. També hi participaran el Granarolo de Bolonya, exequip del nou fitxatge blaugrana Jacob Pullen, i l’equip de la ciutat, el Vuelle Pesaro.

El Barça viatja amb Sada, Abrines, Pullen, Oleson, Dorsey, Mbaye, Paulí, Lampe, Hezonja, Perez, Sulejmanovic, Huertas i Todorovic. Lorbek i Navarro no acompanyen l’equip perquè segueixen amb els processos de recuperació de les seves respectives lesions.

El Pesaro, un històric dels 80

Precisament contra els amfitrions s’estrenaran aquest divendres els homes de Xavi Pascual. Actualment el Victoria Libertas Pesaro (Vuelle Pesaro) disputa la Lega A i el seu entrenador és Sandro Dell’Agnello. El club italià, fundat el 1947 per Valter Scavolini, va viure la seva època daurada als anys 80 i a principis dels 90. Va guanyar dues lligues italianes (1988, 1990), dues copes d’Itàlia (1985, 1992) i una recopa d’Europa el 1983. Van ser finalistes també de la Recopa el 1986, que va guanyar el Barça, i el 1987.

Últims precedents

Barça i Scavolini Pésaro no s’han enfrontat en partit oficial des de fa nou anys. L’última vegada va ser en un partit d’Euroleague disputat al Palau la temporada 2004/05. En aquella ocasió l’equip italià, liderat per Sconnie Penn (25p) i Charles Smith (24p), va guanyar el conjunt blaugrana anotant més de 100 punts (87-101).

Els altres precedents, però, són favorables al FC Barcelona. Des del 1983 ambdós equips s’han enfrontat 15 vegades en competició europea (Euroleague i Recopa) i el balanç és de deu victòries culers per cinc d’italianes.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut