Victoria Libertas - FC Barcelona: Triomf suat a Pesaro (86-87)

Joey Dorsey, amb 21 punts i 35 de valoració, el blaugrana més destacat Els catalans jugaran la final del torneig aquest dissabte, a les 21 hores, contra la Virtus de Bolonya

Tercer triomf de la pretemporada per al FC Barcelona. Aquest cop, a Pesaro. Els blaugranes han superat el Victoria Libertas per 86-87 en la primera semifinal del Torneig Euro Hoop Series, que es disputa a la ciutat italiana. El partit, molt igualat, s’ha decidit en els últims minuts amb diverses cistelles dels homes interiors. Per part barcelonista, Joey Dorsey, amb 21 punts, ha estat el millor dels blaugranes, que disputaran la final del torneig aquest dissabte a les 21 hores.

Més atac que defensa

La primera part del partit ha estat marcada per l’encert. I és que tots dos equips s’han bolcat en l’atac i han patit més en defensa. El 21-24 del primer quart, i el 47-49 del descans així ho han demostrat. Primer Joey Dorsey, amb 10 punts en el primer quart, i després Jacob Pullen, que ha arribat al descans amb 11, han estat els jugadors més incisius dels de Xavi Pascual, que a partir de la segona part han millorat els seus registres defensius.

Baixa l’encert

En la represa, el Pesaro i el Barça s’han anat repartint petits avantatges en el marcador i en cap moment el partit ha semblat que es trenqués per part de cap dels dos equips. Dorsey, imponent sota la cistella, ha seguit sent un dels més actius (56-58) i al final del tercer quart la diferència era mínima: 67-68 pels catalans.

En els últims deu minuts, els de Xavi Pascual han agafat una petita renda de tres punts (78-81), però el local Young, amb un triple, ha empatat el partit a 83 a falta de dos minuts. Aleshores han aparegut de nou Dorsey i Maciej Lampe per situar el 83-87, tot i que un triple de Musso, a trenta segons pel final (86-87), ha fet suar encara més el triomf final.