València CF – FC Barcelona: De tres en tres abans de l’aturada (2-3)

Tres dianes de Messi ajuden a certificar la tercera victòria de la temporada dels blaugranes a la Lliga Valdés, decisiu en el primer temps i en el tram final, un altre dels artífexs de la victòria del Barça

Tres partits, tres victòries i nou punts. Però un triomf suat, treballat, molt patit fins al final. Un matx que s’ha hagut de guanyar dues vegades per tenir-lo al sac i ben lligat. Primer, amb els gols de Messi. Després, amb les aturades de Valdés i l’actitud defensiva dels de Martino. Amb el 0-3 al minut 40 els blaugranes han deixat tornar al partit un València que, esperonat per Mestalla, ha retallat diferències i s’ha bolcat a l’atac fins a l’últim segon. Messi, que ha fet tres gols i n’ha pogut fer més, ha estat el millor d’un Barça que ha sumat tres punts més en un camp poc propici.

Quaranta minuts màgics

L’inici de partit del Barça ha estat brillant. Amb Neymar molt actiu, Iniesta dirigint i Fàbregas buscant espais, els de Martino han començat a conquerir Mestalla. Jugant ràpid, al primer toc i amb un ritme frenètic, els blaugranes han començat colpejant amb el 0-1 de Leo Messi al minut 10. Ha estat la definició perfecta del partit: roba Busquets, Fàbregas assisteix i Messi executa.

Des d’aleshores i fins al minut 30, el València no ha existit. Ha estat desactivat. I quan ha tornat a la vida, el Barça l’ha tornat a ferir amb dos gols en menys de dos minuts. Repetint el mateix guió del primer gol, el trident Sergio-Cesc-Leo s’ha combinat per pispar la pilota, passar-la i marcar en el que ha estat el 0-2 de Messi. Dos minuts després, al 40, Neymar ha tornat a escena i s’ha inventat una jugada que ha acabat amb una assistència precisa cap a Messi, que estava al lloc idoni per posar el peu i fer el 0-3.

Postiga els dóna vida

I és que quan s’estava a punt d’arribar al descans, el València ha tornat a treure el cap. Pereira des de la banda dreta ha fet una centrada que ha rematat de manera acrobàtica Postiga, que ha superat Valdés. L’1-3 ha fet mal als de Martino, que al temps afegit de la primera part, a la sortida d’un córner, han vist com de nou el davanter portuguès marcava superant la defensa blaugrana (2-3). Els tres gols de Messi s’han vist eclipsats per l’intent de remuntada local.

Grans ocasions

Mantenir el ritme de joc i gols de la primera meitat semblava impossible. I així ha estat. Tots dos equips han controlat menys el mig del camp i això s’ha traduït en un partit més esbojarrat, però sense grans ocasions de gol per part local. Qui ha pogut fer el quart minuts abans de ser substituït ha estat Pedro, que no ha pogut rematar correctament dins l’àrea una centrada precisa d’Iniesta al minut 63.

Des d’aleshores i fins al final els de Djukic ho han provat tot, però el Barça ha perdonat de nou. Messi, al minut 81 i al 83, s’ha plantat sol davant de Diego Alves després d’una jugada col·lectiva sensacional. En el tram final, Alba i de nou Messi han intentat batre un Alves estel·lar en els últims minuts. El 2-3 no s’ha mogut i els blaugranes han sumat tres punts més abans de l'aturada per les seleccions en un partit que han hagut de guanyar dues vegades.