Jordi Cardoner assisteix al 40è aniversari de la PB Plana de Vic

Jordi Cardoner assisteix al 40è aniversari de la PB Plana de Vic

El vicepresident de l’Àrea Social ha assistit al dinar commemoratiu del 40è aniversari de la Penya Barcelonista Plana de Vic El seu avi, Nicolau Casaus, va intervenir decisivament en la restauració de l’altar d’una parròquia de la capital d’Osona

La Penya Barcelonista Plana de Vic ha celebrat aquest diumenge el seu 40è aniversari amb un dinar de gala. En representació del Club hi ha assistit el vicepresident de l’Àrea Social Jordi Cardoner. La seva presència ha portat els dirigents de la penya a recordar les gestions del seu avi, l’exvicepresident Nicolau Casaus, en la restauració de l’altar de la Parròquia de la Mare de Déu del Carme, de Vic.

De Casaus a Cardoner

A la dècada dels 50 no era estrany que alguns jugadors del Barça, com ara els llegendaris Ramallets, César o Kubala, participessin activament en alguns actes de les Festes de Sant Albert, al barri del Carrer de Gurb de Vic. Els acompanyava sempre Casaus. Un any, en representació del FC Barcelona, va portar la bandera de Sant Albert durant la processó. Va ser llavors quan es va adonar del deteriorament de l’altar de l’església del Carme i va decidir intercedir per a la seva restauració, aprofitant la seva bona relació amb les autoritats de la ciutat.

Més de mig segle més tard, Jordi Cardoner ha visitat la parròquia abans del dinar, ha fet una ofrena a Sant Albert i ha conegut de primera mà la història de l’altar a través de les paraules del seu Mossèn, del president de la penya, Josep Farré, i de veïns del barri. Posteriorment, el vicepresident blaugrana s’ha desplaçat fins a la nova seu de la PB Plana de Vic, inaugurada fa uns mesos. L’última parada ha estat el dinar, en què hi han assistit uns 150 penyistes i Cardoner ha entregat una placa institucional a Farré.

En el torn dels parlaments, el vicepresident del Barça ha qualificat de xifra “molt important” els 40 anys de vida de la penya i ha encoratjat els seus associats a seguir fent barcelonisme. A nivell personal, ha reconegut: “Per a mi aquest acte és molt emotiu perquè em porta molts records del que va viure el meu avi a Vic”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut