Local

Barça-Madrid: La visió llunyana de Joan Saubich

L’extrem blaugrana explica com vivia els Clàssics del futbol estatal quan jugava lluny de terres catalanes

Joan Saubich va néixer a Sarrià de Ter (Girona). De jove ja va incorporar-se a les categories de formació del Barça. Però per poder fer el salt al primer equip va jugar tres temporades a les files del BM Osca. Durant aquests anys fora de Catalunya va viure força Barça-Madrid i ara explica com els va viure lluny de casa.

Diferent i disputat

Saubich apunta, en primer lloc, les diferències que hi ha entre ser a casa i viure el Clàssic des de la llunyania: “Tot és força diferent. Quan estava aquí procurava anar a l’Estadi i vivia l’ambient i el caliu que surt d’un partit com aquest. Quant estava a Osca sempre hi havia companys d’equip blaugranes i companys que eren del Reial Madrid”.

Aquest partit era centre d’atenció dins del vestidor del seu antic equip, com explica l’extrem del Barça d’handbol: “Ens picàvem sanament i es parlava molt de futbol al vestidor. El vestidor estava partit, meitat érem del Barça i meitat del Madrid. Durant la setmana del Clàssic hi ha havia moltes bromes i discussió al voltant dels Barça-Madrid”.

“Sempre després d’un triomf n’hi havia que anàvem als entrenaments de l’handbol d’Osca amb samarreta i bufanda del Barça per fer-ho encara més gran”, comenta amb to divertit el de Sarrià de Ter.

El Barça, centre d’interès

El ‘modus operandi’ de Saubic canviava respecte al que vivia a Barcelona: “Normalment ens ajuntàvem els companys de l’equip en un bar. Culers i merengues el vèiem plegats. Si hi havia un gol del Barça, ho celebràvem, i els jugadors de l’equip que eren del Madrid feien el mateix”.

Però la perspectiva d’aquests partits supera l’àmbit de la vida esportiva de Joan Saubich: “El Barça-Madrid era un centre d’atenció a la ciutat d’Osca. El lloc on anava a dinar habitualment, l’amo del restaurant que sabia de la meva condició de català i culer, sempre em parlava del Barça, i en especial la setmana del partit contra el Madrid.”

“El futbol i el Barça, en el gran moment que vivia el Barça, era un dels temes principals que la gent d’Osca tenia amb mi”, comentava l’extrem blaugrana.

Més notícies aquí