Triomf del vòlei femení blaugrana en el derbi català (3-2)

El CVB-Barça arrenca la temporada amb un treballat triomf davant el CV Vall d’Hebron, en el primer partit de l'SFV 2013/14

Inici de temporada intens del primer equip del CVB-Barça amb la visita del gran rival de la ciutat del CV Vall d’Hebron, aquest any amb l’esponsorització de Dulce de Leche Mardel. Amb tot, bona assistència de públic a l’estrena a l’Hospitalet Nord, que va veure recompensada la seva tria amb un partit intens i emocionant fins al final.

Partit treballat

El primer set va començar amb un cert domini visitant però de seguida les locals van trobar el lloc a la pista per passar dominant 8-7 pel primer temps tècnic. La rotació que s’iniciava amb Camila Maldonado al servei semblava trencar la igualtat i eren les blaugranes les que se n’anaven a l’electrònic, amb una diferència que trencava definitivament el set. 16-10 al segon temps tècnic i 20-15 més endavant. Aquí les de Mariano Singer va semblar que preferissin reservar-se i van entregar el set a les locals. 25-15. Semblava que seria un partit plàcid.

Ben al contrari, l’inici del segon set. La facilitat en el primer semblava haver fet més mal que bé a les blaugranes i eren les visitants les que trencaven aviat el set, 2-8 al primer temps tècnic i 16-10 al segon. El marge era suficient i no hi va haver reacció local. L’intercanvi de punts duia el set al costat del Vall d’Hebron per 19-25.

Giren la truita

Molt més igualat va resultar el tercer set, amb alternatives al marcador i menys errors a banda i banda. Amb tot, eren sempre les de blau cel les que dominaven però mai aconseguien anar-se’n més enllà de 2 o 3 punts. Així, s’arribava al final del parcial amb 22-25 i ara semblava que qui tenia més a prop la primera victòria eren les de Mariano Singer.

I més del mateix en el quart set, però els canvis en la direcció blaugrana van donar un aire nou a l’equip i van capgirar la situació. Després de diversos empats al marcador s’arribava a la zona calenta del set amb un 18-18, però fou aquesta la darrera igualtat del parcial. A partir d’aquí el millor saber fer de les blaugranes duia l’empat a 2 al partit, després d’un parcial de 25-21, i obria les portes al primer 'tie-break' de la competició.

Del costat blaugrana

El desempat va començar altre cop amb les visitants més posades al joc i un perillós 3-6 obligava Marta Gens a aturar el joc i retornar la calma a les seves jugadores.

I tot i que al canvi de camp eren les del Vall d’Hebron les que encara dominaven per 6-8, ja es veia que la dinàmica havia canviat. L’empat a 10 va ser la darrera igualtat al marcador, i d’aquí al final millors solucions locals que no pas respostes visitants duien el 15-12 al final del set i els primers punts a la classificació per a les blaugranes.