L’ascensor meteòric Nanterre, proper rival del Barça

L’ascensor meteòric Nanterre, proper rival del Barça

La temporada 2011/12 va ser la seva primera a la Primera Divisió Francesa La temporada 2012/13 va guanyar el campionat francès i va acabar 8è a la fase regular Aquesta temporada porta 4-0 a la Lliga i ha perdut la Supercopa francesa

Fundat el 1927, aquest modest club que juga els seu partits de Lliga en un petit pavelló de poc més de 3.000 aficionats a la ciutat de Nanterre (87.000 habitants), és el proper rival del FC Barcelona.  

Una ascensió meteòrica

El JSF Nanterre és un conjunt que ha tingut una ascensió meteòrica les darreres temporades. Cal tenir present que a la temporada 2004/05 era la del seu debut a Segona Divisió. El 2007 va jugar ja la fase final de la Copa Francesa, l’exercici 2010/11 va guanyar la Segona Divisió, la 2011/12 va acabar 11è classificat de la Lliga francesa i la temporada anterior va guanyar el campionat francès i van ser vuitens a la fase regular. Aquest any, per tant, debuten a la màxima competició europea.

Un gran mèrit per a un modest que entrena Pascal Donnadieu, fill del president. I és que el  conjunt que juga els seus partits de Lliga en un modest pavelló de 3.000 espectadors i, els d’Eurolliga, al mateix pavelló on disputa els seus partits de Champions d’handbol el PSG, s’ha convertit en la sensació del bàsquet francès en les darreres temporades sorprenent equips més poderosos econòmicament.

Sergiy Gladyr, un vell conegut ACB

L’ucraïnès Segiy Gladyr és el jugador més conegut de la plantilla francesa. L’ex del Manresa –hi va jugar quatre temporades- i Fuenlabrada –una temporada- és un excel·lent llançador que ja va destacar en el seu joc de perímetre en les quatre temporades que va jugar a la Lliga ACB. De moment, però, a l’Eurolliga només ha disputat els dos partits que ha jugat el seu equip i amb poca fortuna de cara al cèrcol, ja que només ha anotat 2 punts en la derrota a casa contra el CSKA de Moscou i 3 contra el Partizan a Belgrad.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut