CSKA, un dels grans aspirants a la Final a Quatre

CSKA, un dels grans aspirants a la Final a Quatre

El conjunt rus té una plantilla de 15 jugadors, entre els quals destaquen les cares noves de Pargo i Hynes El conjunt rus té un balanç de 2-1 en els tres primers partits d’Eurolliga L’equip de Messina ve de perdre clarament a Istanbul contra el Fenerbahçe

Parlar del CSKA de Moscou és parlar d’una de les grans potències del bàsquet europeu. L’exconjunt de l’exèrcit rus és un equip fet per guanyar. Per guanyar el campionat rus, en què no troba gaire oposició, malgrat la irrupció de conjunts com el Kimkhi o l’Unics Kazan les darreres temporades, i per ser fidel a la cita de la Final a Quatre.

Amb un equip eminentment físic en què destaquen jugadors ràpids, bons penetradors i amb bona mà des del perímetre, el conjunt de Messina està cridat a fer grans coses aquest any, malgrat que de moment no ha acabat de trencar cap dels partits que ha guanyat a Europa. A la pista del Nanterre només va poder resoldre el matx al final (59-62), i davant l’equip de Kíev només va resoldre per cinc punts, i també al final (72-67).

Sis Copes d’Europa

Guanyador de sis Copes d’Europa (dues ja en format Eurolliga), els russos van dominar el panorama basquetbolístic de la dècada dels 60 als 70 amb tres títols (1961, 1963 i 1969) i va tornar a ser campió l’any 1971. Després de molts anys sense ser al més alt del bàsquet europeu, ja hi va tornar totalment desvinculat de l’exercit rus i amb jugadors de primer nivell nord-americans i d’altres nacionalitats. Així, amb Ettore Messina a la banqueta, van guanyar les Eurolligues de l’any 2006 i l'any 2008.

Fitxatges de primer nivell

Aquesta temporada, després d'haver-se quedat a les portes de la Final de l’Eurolliga passada –van guanyar el Barça en la lluita pel tercer i el quart lloc–, els russos, comandats per Ettore Messina de nou –l’italià compleix la seva segona temporada d’aquesta segona etapa–, tonen a la càrrega amb un equip molt competitiu i ple de talent.

Amb dos fitxatges de primer nivell com els nord-americans Pargo –exMaccabi– i Hynes –exOlympiacos– i la incorporació de Vitaly Fridzon –procedent del Kimkhi–, el CSKA és un equip més consistent que el de la temporada anterior. Si a aquests homes hi sumem Teodosic, Jackson, Krstic, Weems o Kaun, el còctel resultant és força explosiu.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut