Laboral Kutxa - FC Barcelona: Debut immillorable (73-98)

Els de Pascual s'exhibeixen en el primer partit oficial de la temporada i disputaran la final de la Supercopa Endesa contra el Reial Madrid L'eslovè Bostjan Nachbar, amb 22 punts en 19 minuts, el millor dels cinc nous fitxatges de la secció

Missatge a la Lliga i a Europa. El primer partit oficial de la temporada ha evidenciat que aquest nou FC Barcelona sap què vol, sap a què juga. No és fàcil debutar exhibint-se i tampoc que els nous fitxatges estiguin tan integrats. Sens dubte, aquest Barça dirigit amb mestratge per Xavi Pascual fa molt bona pinta. Contra el Laboral Kutxa, en la segona semifinal de la Supercopa, els catalans no han tingut pietat i han passat per sobre dels bascos (73-98). Aquest dissabte a les 19 hores, en directe per TVE i TV3, la final del primer títol oficial de la temporada.

Festival anotador

Els 54 punts anotats al descans pel Barça han estat un nou rècord de la competició. La claredat en atac dels blaugranes des del primer minut ha estat sorprenent, sobretot tenint en compte les moltes novetats que hi ha a l'equip aquesta temporada i el poc temps d'adaptació. Un dels nous, Bostjan Nachbar, ha estat l'artífex, amb 15 punts al descans, del primer gran moment de joc dels catalans. Els 27 punts anotats en cada quart han reflectit el potencial blaugrana, que pot adaptar-se a qualsevol estil de joc que li proposi el rival. Amb un clar 38-54 s'ha arribat al descans.

Solidesa blaugrana

A la represa el partit no ha canviat. El guió ha estat el mateix, amb un Barça dominador en atac, més segur en defensa i en què les rotacions han estat constants. El Laboral Kutxa, sobrepassat, no n'ha tingut prou amb l'esperit de Nocioni, que continua sent un dels estendards dels bascos, que no han pogut aturar Papanikolaou als dos costats de la pista, els triples de Pullen i tampoc l'encert ofensiu de Brad Oleson. Amb 51-76 s'ha tancat el tercer acte.

A l'últim quart, amb tot decidit, el ritme anotador i les revolucions han estat més baixes. Tot i així, els compassos finals han servit per veure més detalls del Barça, com per exemple la millora de Todorovic i l'atreviment de Mario Hezonja. El 73-98 final permet als blaugranes disputar una nova final de la Supercopa Endesa i se les hauran contra el Reial Madrid aquest dissabte a les 19 hores.