50 jornades liderant la Lliga

50 jornades liderant la Lliga

Entre la temporada anterior i la present, el Barça acumula mig centenar de partits encapçalant el campionat

Des del 19 d’agost del 2012 que el FC Barcelona és líder de la Lliga. Des de llavors s’han disputat 50 jornades, les 38 de tot el campionat anterior i les 12 que han encetat el present. Sota la batuta de Tito Vilanova, primer, i de Tata Martino, actualment, el conjunt blaugrana sempre ha encapçalat la classificació.

2012/13: De principi a fi

Per consumar una ratxa tan extraordinària en el primer lloc és fonamental l’inici de la competició. La temporada passada el Barça es va posar líder a la primera jornada gràcies a la golejada per 5-1 sobre la Reial Societat. Amb aquest resultat es va erigir en l’equip amb millor diferència de gols.

El quadre de Vilanova guanyaria les sis primeres jornades i el seu domini mai perillaria. De fet, va comandar el campionat de principi a fi i va establir el rècord de diferència de punts entre un campió i un segon classificat a la conclusió (15).

2013/14: La millor arrencada

En el present curs el Barça ha completat el millor inici de Lliga de la seva història en vèncer les vuit jornades inicials. I encapçala el torneig des de la primera, en què es va imposar al Llevant per un contundent 7-0. Aquest lideratge va ser plenament compartit amb l’Atlètic de Madrid al quart partit, ja que els dos equips tenien 12 punts i els mateixos gols a favor (14) i en contra (4).

De totes maneres, quan més va perillar el primer lloc al Barça va ser després del 0-0 al camp de l’Osasuna a la jornada 9, però tot seguit l’Atlètic va perdre a Cornellà i no ho va aprofitar. Amb els triomfs recents contra Madrid, Celta i Espanyol, els homes de Martino han consolidat el liderat, d’on no baixen des de fa 50 jornades.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut