Betis – FC Barcelona: Més líders (1-4)

Els gols de Neymar Jr, Pedro i Cesc (2) situen el Barça tres punts per sobre de l’Atlètic de Madrid

El Barça surt més líder del Benito Villamarín. Els gols de Neymar Jr i Pedro al primer temps i els de Cesc (2) al segon permeten al conjunt de Gerardo Martino arribar a l’aturada per seleccions amb la satisfacció d’una nova victòria a domicili. La d’aquest diumenge no ha estat gens fàcil, contra un Betis valent que ha exigit la màxima efectivitat d’un Barça que ha vist com tornava a caure lesionat Leo Messi. Ha estat la pitjor notícia d’una gran victòria a Sevilla.

Amb aquests tres punts al sac, el FC Barcelona afronta l’aturada per seleccions encara més líder: l’ensopegada de l’Atlètic de Madrid a camp del Vila-real (1-1) deixa els matalassers a tres punts i el Reial Madrid, a sis.

Heroic Valdés

Els jugadors han saltat al Benito Villamarín coneixent el resultat de l’Atlètic de Madrid i conscients que una victòria atorgaria la tranquil·litat demanada pel Tata Martino aquest dimarts. Tranquil·litat, precisament, és el que ha faltat en els primers compassos del matx. El Betis, amb una defensa avançadíssima, hi anava amb tot i Valdés ha hagut d’intervenir de forma repetida en dues rematades de Jorge Molina i Juan Carlos. El porter ha mantingut amb vida un Barça que ha patit la lesió de Messi en el minut 20. Iniesta ha entrat en el seu lloc.

Dos gols en tres minuts

L’equip ha superat el contratempos que suposava la lesió de Messi a base de gols. Song ha trencat tota la defensa bètica amb una gran passada a l’espai cap a Cesc, que ha donat el gol fet a Neymar Jr. Un minut més tard Pedro ha signat el 0-2 amb una genial acció individual iniciada al migcamp amb una autopassada finalitzada amb un xut al pal llarg. Golàs i victòria encarrilada.

El tercer i el quart, de Cesc

El Betis mai s’ha acabat de refer d’aquest doble cop. A la represa ho ha intentat, però ha topat sempre amb un impecable Bartra i, també, amb el pal dret de Valdés, que ha refusat un cacau de Juan Carlos. No era el dia dels verd-i-blancs, que han seguit jugant amb un altíssim risc en defensa. Mel ordenava als seus que esperessin els blaugranes al migcamp i, així, Pedro, Neymar Jr i Cesc podien fer de les seves a l’espai.

Era qüestió de temps que caigués el tercer, finalment obra de Cesc després d’una assistència des de l’esquerra de Montoya. Abans Neymar Jr havia perdonat una clara doble ocasió al contracop. El d’Arenys, insaciable, també ha estat l’autor del 0-4. En aquest cas, el ‘4’ blaugrana ha rematat amb el cap una precisa centrada d’Alves des de la dreta.

En el tram final de partit, amb tot més que decidit, Martino ha donat minuts a Tello i Sergi Roberto. Amb ells sobre la gespa el FC Barcelona ha comès el penal que ha permès al Betis reduir distàncies en el temps de descompte. Alves ha agafat Matilla i Jorge Molina ha enganyat Valdés des dels onze metres. No ha importat. El Barça surt més líder del Benito Villamarín.