Local

Barça - Fenerbahce Ülker: Resposta formidable (94-81)

Un gran Barça s’ha desfet amb contundència del líder del grup de l'Eurolliga després d’un inici de partit prodigiós Exhibició col·lectiva, amb especial aportació de Papanikolaou i Nachbar (18 i 23 punts)

El temible Fenerbahce Ülker ha pagat els plats trencats del dissabte passat a la pista de Río Natura Monbus. El d’avui no ha tingut res a veure amb aquell partit. L’aspecte del Barça, especialment al principi, ha estat completament oposat. Tens i fi, s’ha escapat de 20 punts ja al primer quart.

En un matx molt lluitat i amb diverses fases, McCalebb acostaria els otomans amb un recital vorejant el descans. Però l’equip completaria un matx impecable que li valdria fins i tot el bàsquet average amb el Fenerbahce, líder de grup. Ha estat un triomf coral.

+20 al primer quart

Molt intens ha sortit el Barça. D’entrada, Marcelinho imprimia un joc ràpid, Papanikolau i Navarro estaven inspirats en el llançament i Nachbar i Tomic es feien seva la zona. El marcador (15-7, min 5) reflectia clarament el millor inici dels blaugrana. Els hi entrava tot, mentre que el seu rival –amb un cinc a pista alt- semblava perdut. Obradovic no ha dubtat en demanar un temps mort quan l’escletxa començava a ser important (19-7).

De totes maneres, en els instants següents la dinàmica no canviaria massa. El Barça es mostrava agressiu en defensa i atacava amb ràpides transicions, amb un Papanikolaou que seguia marcant les diferències en rebots i anotació (26-12, min 8). Excepte Bogdanovic (força encertat), el Fenerbahce estava anul·lat davant d’un rival que li funcionava també la rotació. Dues cistelles en els últims segons del primer quart de Lampe i Papanikolaou han deixat la diferència en 20 punts (35-15). L’equip estava passant per sobre d’un dels equips més en forma d’Europa.

McCalebb desperta el Fenerbahce

Amb un enorme equilibri entre joc interior i exterior, el Barça s’agradava i agradava al Palau. Ha arribat a manar de 23 punts. Ara Sada dirigia la situació. La circulació era excel·lent i, tot i que les revolucions lògicament havien de baixar, es mantenia el marge (42-22, min 15). El Fenerbahce reaccionaria a base de triples. Jugaven molt oberts els turcs i començaven a despertar gràcies a McCalebb. Aprofitant el cansament dels culers, el base visitant ha liderat un parcial de 0-10 que ha deixat el partit sorprenentment obert al descans (52-40).

S’iguala el partit

El Barça havia perdut fluïdesa. És clar que l’increment de l’agressivitat i de l’encert del Fenerbahce hi tenia molt a veure. A la represa, els homes de Pascual agafaven aire des dels tirs lliures. Però la seva concentració defensiva i la velocitat en el joc havien disminuït. Era un altre partit, completament viu (59-55, min 25). I això que els turcs no tenien encert des de la línia de personals. Navarro, Papanikolaou i, sobretot, Nachbar assumien les regnes de l’equip ofensivament.

Un polèmic camp enrere de Nachbar i una tècnica a Navarro han escalfat encara més els ànims al Palau. L’arbitratge estava sent molt discutit. I feia bé en no descentrar-se el Barça, que sense fer soroll ha recuperat l’avantatge de 10 punts (70-60, min 28). Seria clau. Un 2+1 de Lampe, a més, li ha permès entrar al quart definitiu amb certa tranquil·litat.

Ofici, seriositat i average

Gràcies al pivot polonès i al treball fosc de Tomic, el Barça seguiria ampliant distàncies (82-67, min 33). Malgrat la seva extensa plantilla, al Fenerbahce el penalitzava l’escassa aportació de la banqueta (només han anotat 6 jugadors). Els catalans ja no li han permès tornar-se a aproximar-se perillosament. El marge es conservava en 10 punts, amb un joc intel·ligent, amb menys continuïtat (85-73, min 36).

Una esmaixada estratosfèrica d’un immens Papanikolaoau sentenciaria. Més triples dels turcs han fet que s’arribés a la conclusió amb l’únic dubte sobre qui obtindria el l’average. Al final, però, el Barça s’ho ha endut tot per davant.

Més notícies aquí