Local

Còrdova – Barça B: Premi in extremis (1-2)

Espinosa, de penal a l’últim minut, ha aconseguit la victòria per als d’Eusebio, que celebrava el seu partit número 100 com a entrenador del Barça B Dani Nieto ha obert la llauna al primer temps i Mendi ha empatat a les acaballes en una jugada polèmica

Dosi d’ofici en la victòria del Barça B contra el Còrdova. Els blaugranes, que s’han avançat amb un gol de Dani Nieto al primer temps, han sabut aixoplugar-se de nombroses ocasions protagonitzades pels locals. El Còrdova ha empatat amb un gol de Mendi en una jugada polèmica. Espinosa, de penal, ha recuperat l’avantatge i ha firmat el sisè triomf de la temporada per al conjunt d’Eusebio, que, tot i ser expulsat per protestar l’empat local, ha pogut celebrar el seu partit 100 amb una victòria.

Nieto, determinant

A partir del quart d’hora de joc han arribat els millors minuts del Barça amb un clar protagonista, Dani Nieto. La rapidesa de l’extrem ha portat molts maldecaps a la defensa cordovesa. L’acció més destacada ha estat una falta situada prop del vèrtex esquerre de l’àrea. Malauradament s’ha estavellat contra la barrera.

De les seves botes ha nascut la jugada del gol. Nieto ha obert cap a la banda perquè Planas la pengés. La posterior centrada l’ha desviat enrere Edu Bedia i Nieto, sense pensar-s’ho dues vegades, ha empalat un xut inapel·lable pel porter local.

Activitat fins al descans

El gol no ha frenat les expectatives del conjunt local, que ha seguit inquietant la porteria defensada pel debutant Adrián Ortolá. La jugada més clara, però, ha caigut del bàndol barcelonista. Dani Nieto ha protagonitzat un contraatac de llibre i just quan ha trepitjat àrea no ha pogut connectar l’última passada cap a Sanabria, que, sol a plaer, hauria pogut marcar el segon dels d’Eusebio.

Insistència cordovesa

A la represa, més ofici. Els locals han estat els primers d'avisar i ho han provat amb un xut de López Silva que ha marxat a fora per poc. El setge, però, s’ha instal·lat a les dues porteries. Els equips han cedit espais a la zona defensiva i les dues parts atacants ho han aprofitat.

El Còrdova, però, s’ha sentit més còmode a mesura que han avançat els minuts i ha centrat el joc en territori blaugrana. L’efectivitat d’Ortolá sota pals ha estat vital per mantenir l’avantatge barcelonista. La lesió de Sandro, que s’ha produït just quan el jove canari protagonitzava la primera acció ofensiva, ha estat la nota negativa per als d’Eusebio.

Gol polèmic

En una pilota dividida entre Mendi i Ortolà ha arribat la jugada polèmica del matx. El porter blaugrana ha capturat la pilota a l’aire i Mendi, entrant a pugnar la pilota, l’ha tombat amb claredat. L’àrbitre, però, no ha castigat l’acció i el jugador del Còrdova ha posat l’empat al marcador a porteria buida. En aquesta acció Eusebio ha estat expulsat per discutir-la.

Premi final

Poc ha durat l’alegria local quan el col·legiat ha assenyalat penal en una acció protagonitzada per Dani Nieto. L’encarregat de llançar la pena màxima ha estat Espinosa. El blaugrana, amb molta sang freda, ha col·locat la pilota al pal esquerre de Saizar (1-2, min 89).

Amb aquesta victòria els d’Eusebio, que avui complia el seu partit número 100 com a entrenador del filial, agafen aire i s’allunyen de les posicions més complicades de la classificació.