El darrer títol de Copa Asobal per al Barça d’handbol

Fa poc més d’un any l’handbol blaugrana aixecava la vuitena Copa Asobal de la seva història en una disputada final, a Vigo, davant el BM Atlètic de Madrid

Dissabte i diumenge el Barça d’handbol té la possibilitat d’assolir la novena Copa Asobal de la seva història en la XXIV edició de la competició, que es jugarà al Palau Blaugrana. Els blaugranes han guanyat les dues darreres edicions de la competició, i avui repassem com va ser el darrer triomf.

Un camí ben definit

La temporada 2012/13 l’handbol blaugrana finalitzava líder invicte la primera volta i assolia la classificació per a la Copa Asobal que es va disputar a Vigo.

La semifinal davant l’Ademar de Lleó va ser de color blaugrana, ja que els homes entrenats per Xavi Pascual van superar els de Lleó per 34 a 25. A la final espera el gran rival, el BM Atlètic de Madrid, el qual els blaugranes ja havien superat dues vegades, a la Supercopa i a la Lliga, durant la temporada passada.

Tercer triomf i vuitena Copa Asobal

La final va ser un partit disputat que els blaugranes van decidir a la segona part. A l’inici del partit, els gols marcats per l’ara blaugrana Kiril Lazarov van mantenir per davant els matalassers. Però la reacció blaugrana va arribar progressivament , fins a l’empat a 13 al descans.

A la segona part es va veure la millor versió blaugrana. Del 13 a 13 es va passar al 14-20, amb un parcial 0-7 dels blaugranes que va resultar ser decisiu per emportar-se el triomf per 24 a 32.