FC Barcelona B – Peñas Osca: Al final acaba sortint creu (65-69)

Els homes d’Aleix Duran cauen al Palau en un final d’infart en el qual s’imposa l’experiència més gran dels visitants Oriol Paulí, amb 16 punts, Marc Garcia, amb 16, i Mbaye amb 13 punts i 9 rebots, els millors dels blaugranes aquest dilluns

Ha tornat a sortir creu al final per segona setmana consecutiva. Tot i perdre, el filial aprendrà d’aquests finals i si a la segona volta arriba a finals ajustats acabarà guanyant molts partits. El Barça B ha perdut contra el Peñas Osca per 65-69 en un partit que s’ha decidit al tram final, moment en què els blaugranes han estat menys consistents i no han pogut trobar la millor opció. Tot i haver-se posat nou punts per sobre en el tercer quart (45-36), els catalans no han pogut emportar-se un matx en què el visitant Pierre Oriola ha fet 26 punts i 33 de valoració.

Amb moltes ganes

Tot i que en els primers instants de partit les coses no han sortit com l’equip esperava –amb errors fàcils de cara a cistella-, els homes d’Aleix Duran no han deixat de creure i de pensar que podien guanyar. El 2-11 inicial no ha espantat els blaugranes, que a poc a poc han reaccionat de la mà d’Oriol Paulí i han igualat el partit amb 12-22 dels primers deu minuts.

Al segon quart, però, tot ha canviat encara més. Els catalans han seguit a la seva: defensa agressiva i alternant atacs en estàtics amb jugades més ràpides, i els ha sortit bé. La grapa de Paulí, unida als rebots ofensius i cistelles de Mbaye, ha capgirat el marcador gràcies a un parcial de 20-8 en set minuts (32-30). Quim Costa ha aturat el partit i ha calmat els ànims dels seus, que tot i així han vist com Mbaye i Marc Garcia tancaven el partit al descans amb quatre punts de renda, 36-32.

Acaba sortint creu

A la represa, Marc Garcia ha estat un dels jugadors més destacats en atac i amb cinc punts de forma consecutiva ha obert la primera petita escletxa del partit a favor del Barça: 45-36. Tot i els punts de diferència, encara quedava molt per fer si es volia aconseguir la victòria. L’Osca, com era d’esperar, ha endurit el seu joc i amb un parcial de 2-13 s’ha situat per davant (47-49), tot i que al final del minut 30 el marcador estava empatat: 49-49.

Als darrers deu minuts hi ha hagut de tot. Des de la gran diferència en el nombre de faltes i els tirs lliures, fins al fet d’arribar a l’últim minut de partit amb 65-64. Els blaugranes han tingut una possessió per ampliar la diferència, però no han estat encertats. Qui sí que ha trobat el tir adequat ha estat Romero, que ha fet els únics tres punts del partit en el moment clau. Ha capgirat el marcador i amb 65-67 els d’Aleix Duran han tornat a errar. El 65-69 final és una motivació de cara a la segona volta, ja que si es torna a arribar a un final ajustat els blaugranes sabran què han de fer per endur-se el partit.