Fenerbahçe – Barça, partits amb una mica de tot

Aquesta temporada ja s’han trobat a la fase regular de l’Eurolliga A Istanbul, els de Pascual van perdre per 75-70 A Barcelona, triomf blaugrana per 94-81

Els partits entre el Fenerbahçe Ülker i el FC Barcelona sempre tenen una mica de tot. Si en el primer partit jugat aquesta temporada els turcs van estar dominant gairebé tot el matx amb avantatges folgats, per acabar patint per aconseguir el triomf, a Barcelona, l’equip de Pascual va sortir endollat des del primer minut i no va permetre reaccions d’un dels grans favorits a ser a la Final a Quatre de Milà.

Istanbul, segona jornada de la fase regular

L’equip blaugrana arribava a aquell partit com ho farà ara en la segona jornada del Top 16, és a dir, amb un primer triomf al seu caseller. A Istanbul, però, en un partit força estrany, els barcelonistes van anar gairebé sempre per darrere en el marcador. Fins i tot va haver fases de l’enfrontament en què semblava que el Barça encaixaria una dura derrota, però el relaxament dels jugadors locals i el fet que els blaugranes mai van abaixar els braços els va donar opcions fins al darrer instant. El matx va acabar amb un ajustat 75-70.

Ni els 18 punts de Navarro ni els 16 de Tomic van poder evitar la primera ensopegada a l’Eurolliga del conjunt blaugrana. Quan faltaven deu segons per acabar el matx, els barcelonistes només perdien per 73-70, però no van poder treure profit del darrer atac i una falta personal va acabar deixant el 75-70 a l’electrònic d’un pavelló, l’Ülker Sports Arena, que va congregar més de 10.000 espectadors que es van fer notar al llarg de tot el partit.

Al Palau, una història completament diferent

A Barcelona, el conjunt de Xavi Pascual va tenir una gran posada en escena que tindria continuïtat al llarg de tot el partit. El primer quart va acabar amb un claríssim 35-15, fruit de la bona mà d’homes com Nachbar (23 punts) i Papanikolaou (18 punts). Malgrat que el segon quart va ser per als de Zeljko Obradovic (17-25), els jugadors del Barça van saber administrar bé la renda obtinguda en el primer període i van foragitar les pors de perdre contra un gran equip com és el Fenerbahçe.

Amb molt de cap i molt d’ofici, els blaugranes van saber guanyar un rival que va acabar primer del grup A. Tots els jugadors, tret d’Hezonja, van anotar i el joc col·lectiu va fer millor un conjunt que segurament va jugar aquella nit un dels millors partits del que portem de l’exercici 2013/14.