Els blaugranes als Europeus d’handbol

Els blaugranes als Europeus d’handbol

44 jugadors han representat l’handbol del FC Barcelona en els campionats d’Europa d’handbol vestint la samarreta blaugrana

Del 12 al 26 de febrer tindrà lloc a Dinamarca l’onzena edició del Campionat d’Europa de seleccions d’handbol. Amb la presència d’11 jugadors blaugrana mentre eren jugadors del Barça d’handbol sumen 80 convocatòries, amb 44 jugadors que han representat l’handbol barcelonista vestint la samarreta del FC Barcelona.

Els blaugranes amb més Europeus

Els jugadors que mentre jugaven amb el FC Barcelona han disputat més Europeus d’handbol són tres: Rafa Guijosa, David Barrufet i Juanín García. Cadascun ha disputat quatre Europeus mentre eren a la disciplina barcelonista.

Els segueixen Jerome Fernández i Enric Masip, amb tres Europeus disputats cadascun, i el capità blaugrana Víctor Tomás, que jugarà a Dinamarca el seu tercer Europeu.

Les medalles blaugrana

Els 44 jugadors blaugrana han aportat 80 convocatòries a seleccions en els Europeus, en què han aconseguit 23 medalles abans de l’inici de l’Europeu de Dinamarca: cinc d’or, deu d’argent i vuit de bronze.

Les medalles d’or són de Suècia (Svensson i Franzen a Suècia 02), Dinamarca (Noddesbo i Hvidt a Noruega 08) i França (Jerome Fernández a Suïssa 06).

Les deu medalles d’argent corresponen a la selecció espanyola: quatre a Espanya 96 amb Masip, Garralda, Olalla i Guijosa; tres a Itàlia 98 amb Txepkin, Guijosa i Ortega, i tres a Suïssa 06 amb Barrufet, Romero i Juanín.

De les vuit medalles de bronze, set les van aconseguir amb Espanya a Croàcia 2000 (Barrufet, Txepkin, Guijosa, Masip, Urdangarin, Lozano i Ortega), i l’altra, Jerome Fernández, amb França, a Noruega 08.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut