L’Unicaja, un rival complicat a Europa

L’Unicaja, un rival complicat a Europa

Els malaguenys compten amb un balanç favorable en els partits disputats a l’Eurolliga (4-3) El febrer del 2008, en el primer partit del Top 16, Xavi Pascual va debutar a la banqueta catalana amb victòria

El Barça rep aquest dijous al Palau Blaugrana l’Unicaja de Màlaga (20.45 hores). A Europa, tots dos equips s’han enfrontat un total de set vegades i el balanç es decanta a favor dels homes que entrena Joan Plaza amb un total de quatre triomfs. Els catalans, doncs, han vençut tres cops a Europa el conjunt malagueny.

El primer partit

La temporada que l’Unicaja de Màlaga –aleshores entrenat per Scariolo- es va proclamar campió de la Lliga ACB també es va veure les cares amb el Barça a Europa. Va ser el curs 2005/06 i tots dos equips es van trobar al Top 16. Els blaugranes, dirigits per Ivanovic, van vèncer a Màlaga per 68-71, però van caure a casa per 60-73. En aquells partits, el jugadors més encertats dels blaugranes van ser Navarro i De la Fuente.

Es veuen al play-off

També amb Ivanovic a la banqueta, catalans i andalusos es van veure les cares en els quarts de final de l’Eurolliga. Aleshores, tots dos buscaven una plaça per a la Final Four i els quarts de final es jugaven al millor de tres partits. El factor pista, en aquest cas, va ser decisiu. En el primer partit, 91-75 a favor de l’Unicaja. En el segon, triomf contundent del Barça al Palau per 80-58. En el tercer i definitiu, l’Unicaja va superar els catalans per tres punts, 67-64. Navarro, amb 16 punts per partit, el més encertat del Barça.

El debut de Pascual

Fa sis temporades que el Barça i l’Unicaja no es veuen les cares. L’última, doncs, va ser el curs 2007/08. Va ser en el Top 16 i les circumstàncies van fer que fos el debut de Xavi Pascual a la banqueta després de la destitució de Dusko Ivanovic. Aquell febrer del 2008 els blaugranes van vèncer al Palau per 62-61 i en el partit a Màlaga els catalans van caure per 64-62. El blaugrana més encertat, Jaka Lakovic.

Així doncs, aquest dijous el Barça i l’Unicaja es veuran les cares aquest dijous i el gran objectiu dels catalans serà sumar la quarta victòria del Top 16 i empatar a quatre el nombre de victòries entre tots dos a Europa.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut