FC Barcelona – Elx: Un Rei de Xile (4-0)

Tres gols d’Alexis i un més de Pedro tomben l’Elx en el primer partit de l’any

El FC Barcelona ha arrencat el 2014 tal com va tancar el 2013. Golejant el seu rival. Aquest diumenge, però, no ha calgut remuntada exprés com el dia del Getafe. El matx contra l’Elx s’ha resolt en el primer quart d’hora gràcies als gols d’Alexis i Pedro i s’ha rematat amb dues dianes més del ‘9’ durant la segona meitat. Alexis Sánchez, disfressat de Rei Mag, semblava venir d’Orient tot i les seves arrels xilenes el dia previ als regals per als més petits.

Amb aquesta victòria, el FC Barcelona respon al triomf de l’Atlètic de Madrid a Màlaga (0-1) i manté el seu liderat a la Lliga una setmana més. Amb 49 punts, supera per 5 gols el conjunt matalasser, al qual visitarà el proper cap de setmana en un duel que podria ser decisiu.

Per la via ràpida

Primer, però, tocava guanyar l’Elx. I el Barça ha sortit per feina i ha deixat el partit vist per sentència en el primer quart d’hora. Alba ha posat una centrada perfecta des de la banda esquerra perquè Alexis obrís el marcador en el minut 7. En el 15, una gran assistència a l’espai de Cesc l’ha aprofitat Pedro per superar la sortida de Toño i fer el segon. Abans, entre totes dues dianes, havia arribat l’únic ensurt de l’Elx, una rematada de Boakye que s’ha estavellat al pal dret de la porteria d’un bentornat Valdés.

Un monòleg

El 2-0 ha estat com una gerra d’aigua freda per als visitants, que s’havien plantat al Camp Nou amb la intenció de jugar-li de tu a tu al FC Barcelona. No ho han aconseguit. La intensa pressió culer sobre la sortida de pilota rival, afegida a la bona labor de Song al migcentre i acompanyada, en accions ofensives, per la mobilitat de tots els seus atacants, han permès als culers manar amb comoditat. De fet, Pedro, Iniesta i Xavi -en una falta dins l’àrea, després d’una cessió de Botía a Toño- haurien pogut fer el tercer abans de la mitja part.

Penal desaprofitat

El monòleg blaugrana ha seguit sent el mateix a la represa. Només començar Pedro ha forçat el penal de Sapunaru... i Xavi l’ha llençat fora. Amb tot, una estona més tard, quan el ‘6’ ha estat substituït, el Camp Nou l’ha acomiadat amb una sonora ovació. Abans del seu canvi, però, el FC Barcelona ha tingut temps de fer el tercer. La diana ha nascut d’una passada en profunditat d’Iniesta que ha trencat tota la defensa de l’Elx. Pedro només ha hagut d’assistir cap a Alexis, sol a l’altre pal.

Esclata Alexis

No seria l’última diana del xilè, especialment inspirat en aquest inici d’any. Un llançament brillant de falta –comesa per Botía sobre ell mateix- des de la frontal de l’àrea ha suposat el 4-0 per als blaugranes i el primer hat-trick d’Alexis com a culer. El Camp Nou s’ha rendit als peus del ‘9’, absolut protagonista d’una cita contra l’Elx que ha acabat amb Sergi Roberto, Tello i Neymar Jr sobre la gespa. El colofó perfecte abans de l’arribada dels Reis i de la imminent visita al Vicente Calderón.