Sis jugadors blaugrana, classificats per a les semifinals de l'Europeu

Els sis representants culers jugaran dijous les semis del Campionat d’Europa. Espanya ha guanyat per 4-0 Eslovènia, i Itàlia ha fet el mateix per 2-1 a Croàcia. Rússia i Portugal, respectivament, esperen Espanya i Itàlia

Espanya tornarà a jugar les semifinals després de vèncer clarament Eslovènia per 4-0 en un partit en què els blaugranes han tornat a brillar i en què han marcat tres dels quatre gols espanyols. D’aquesta manera, els russos seran el penúltim obstàcul per mirar de revalidar el títol i guanyar per cinquena ocasió consecutiva el Campionat d’Europa.

Espanya ha estat la clara dominadora de la primera part del partit que els ha enfrontat a Eslovènia. Tot i haver tingut alguna ocasió clara de poder marcar, no ha semblat mai que els eslovens posessin en perill la porteria defensada per Rafa. A poc a poc el domini s’ha anat fent més clar i el blaugrana Fernandao ha obert el marcador després del també culer Sergio Lozano en un passada al segon pal que ha aprofitat l’hispanobrasiler al minut 12. El partit ha seguit en la mateixa tònica i Rafa Usín ha tornat a avançar els espanyols després de la pressió i posterior robatori per part d’un company.

La segona part ha seguit dominant i no ha vist perillar en cap moment el resultat. A pesar del marcador en contra, Eslovènia no ha posat en gaires dificultats la defensa espanyola. De fet, no ha jugat amb el porter-jugador fins que quedaven cinc minuts per acabar el partit. El blaugrana Aicardo ha fet el gol de la tranquil·litat després de connectar un xut des de 15 metres a la sortida d’un córner quan quedaven tres minuts. Ja a la desesperada, els eslovens han rebut un altre gol quan quedaven només 12 segons una altra vegada a càrrec d'Aicardo des de la seva pròpia àrea. El partit no ha donat per a més i el resultat de 4-0 ha estat merescut.

Itàlia, també semifinalista

La Itàlia de Saad s’ha classificat per disputar la semifinal del Campionat d’Europa davant de Portugal després de derrotar Croàcia per 2-1. Els transalpins jugaran dijous per colar-se a la gran final per ser la millor selecció de futbol sala continental.

El partit no ha pogut començar de millor manera per a Itàlia. Només començar el matx Romano ha avançat els italians i ha permès donar la tranquil·litat necessària per afrontar el partit. Tot i això, els croats no han defallit i han seguit treballant per mirar d’empatar el resultat. Jelovcic ha fet l’empat quan només s’havien disputat set minuts de la primera part. Però l’alegria ha durant poc per als balcànics, ja que Fortino ha tornat a avançar Itàlia després d’un llançament de córner.

La segona part ha estat dominada els primers deu minuts per Itàlia, que ha controlat el joc de manera clara. Passat l’equador de la segona part, Croàcia ha posat una marxa més i ha pressionat amb més intensitat, i el resultat s’ha traduït en ocasions clares dels croats que el porter croat ha desbaratat. Itàlia ha gaudit d’alguna oportunitat clara però cap dels dos equips ha pogut tornar a marcar. Poc li ha faltat a Croàcia, que quan mancaven tres segons per finalitzar el matx ha estavellat una pilota al pal que l'hauria portat a la pròrroga.