François Pienaar, al Camp Nou per veure el Barça - Reial Societat

François Pienaar, al Camp Nou per veure el Barça - Reial Societat

Josep Maria Bartomeu lliura una samarreta del Barça al mític capità de la selecció de Sud-àfrica de rugbi, campiona del món el 1995 "Tothom que practica esport ha de venir al Camp Nou, és molt especial", diu Pienaar

Abans de la semifinal de Copa del Rei davant la Reial Societat, el president Josep Maria Bartomeu ha lliurat a François Pienaar, exjugador i capità de la selecció de Sud-àfrica i que anava acompanyat per la seva dona, una samarreta del primer equip i una altra de la secció de rugbi del FC Barcelona en presència de Paco Peña, director tècnic de la secció de rugbi, i de Stacy Duvenage, entrenador dels equips base.

"El futbol del Barça, magnífic"

En declaracions a Barça TV, Pienaar ha dit que “tothom que practica esport ha de venir al Camp Nou, és molt especial”, ha dit Pienaar, que ha confessat que seguir l’equip blaugrana “és un honor”. L’exjugador de rugbi, a més, ha quedat meravellat després de saber que el Barça és dels seus socis: “No és habitual que un Club estigui dirigit per la seva gent. El Barça ho és tot per a la ciutat i per a la seva gent. Això és un gran valor i el futbol que practica el Barça és magnífic”

Respecte a la secció de rugbi del FC Barcelona, Pienaar ha dit que “m’han donat la samarreta de l’equip de rugbi” i ha afegit que “he conegut els responsables de la secció, que tenen una passió molt gran per aquest esport”.

Finalment, ha parlat de la seva gran experiència a la Copa del Món del 1995, en què Sud-àfrica va ser la campiona i ell va rebre el trofeu de mans de Nelson Mandela: “La Copa del Món del 1995 va ser magnifica, increïble. En les sis setmanes de la competició la nació va estar unida, érem 1 sol país i quan vam guanyar tothom va celebrar-ho. Si no hagués estat per Mandela, aquell esperit i la reconciliació no hagués estat possible”, ha conclòs el bòer.

Un referent del rugbi i de Sud-àfrica

El mític número 6 de la selecció sud-africana de rugbi va rebre el 1995 el trofeu de campió del món de mà del president del país, Nelson Mandela. Després del lliurament, Pienaar va agrair a Mandela en una conversa que va passar a la història: "Gràcies, François, pel que has fet pel nostre país". "No, senyor president, gràcies a vostè pel que ha fet pel nostre país", va ser la seva resposta.

La competició, que es va disputar a Sud-àfrica, va permetre a Mandela, elegit president un any abans, unificar el país a través de l'esport sota el lema "un esport, un país". Pienaar va explicar després del partit que l'equip havia guanyat "no només pels presents a l'estadi, sinó per tot el poble de Sud-àfrica".

Després del funeral de Nelson Mandela, François Pienaar va explicar que "Nelson Mandela va ser l'ésser humà més extraordinari i increïble , no només perquè va unir al seu país quan aquesta tasca semblava impossible, però també perquè, a través de la seva única humanitat, va inspirar a centenars de milions de persones a tot el món".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut