Barça B - Força Lleida: El duel català, per al Força Lleida (61-69)

Els de la Terra ferma s’han imposat a un filial que els ha plantat cara en un partit de Lliga Adecco Or al Palau

El Força Lleida s’ha emportat el triomf del Palau per 61-69 en la 18a jornada de la Lliga Adecco Or. El Barça B l’ha fet patir fins al final. I això que la primera meitat feia entreveure un partit fàcil per als visitants. Els de casa, però, han fet gala d’un enorme esperit competitiu al segon temps i, tot i la baixa de Paulí per un esquinç en un turmell, han venut cara la seva pell.

D’entrada, la llei lleidatana

Ràpidament, el Força Lleida ha obtingut el primer avantatge del partit gràcies al seu major encert en el tir exterior (3-8, min 4). Els dos equips apostaven pels triples, en uns atacs sense gaire fluïdesa. Un parcial de 0-9 ha encès les alarmes del Palau. El tècnic blaugrana, Aleix Duran, ha mirat d’evitar-ho interrompent el duel i movent la banqueta.

L’entrada de Pérez revitalitzaria els locals, que anotaven la seva primera cistella de dos punts al minut 8 (8-14). Ha estat, això sí, un bàsquet des del perímetre de Laviña. Els blaugranes intimidaven dins la seva zona –s’ha vist més d’un tap espectacular–, però els costava imposar-se sota el cèrcol del Força Lleida. Un triple de l’exbarcelonista Alzamora deixava el resultat en 10-19 al final del primer quart.

La dinàmica ha seguit afavorint clarament els visitants al principi del segon (11-25, min 13). Hakanson i Peno han liderat una tímida reacció culer (17-27, min 16). Tot i això, es mantenia el domini dels lleidatans, dirigits per Llorente, amb certa comoditat. Defensaven molt bé, sobretot a la pintura. El Barça tenia problemes en la circulació, no podia connectar amb els seus homes alts. I, de moment, no era el dia dels tiradors. El marcador, al descans, era revelador: 19-34.

Coratge blaugrana a la represa

La situació per als de Duran ha millorat de forma sideral a la represa. Un parcial inicial de 7-0 els ha fet entrar de nou al partit (26-34). L’equip semblava haver resolt dos dels handicaps del primer temps: el pes dels pivots al pal baix i la defensa. El Força Lleida ha necessitat més de tres minuts per anotar. Havia perdut clarividència ofensiva, l’agressivitat culer l'ha sobtat. El Barça ha ensenyat la bona mà dels seus jugadors i ha firmat més punts en aquest tercer període (20) que en els dos anteriors junts. Estava viu (39-50).

De mica en mica s’ho ha anat creient. Així, els de Duran s’han situat a 6 a falta de menys de vuit minuts (min 32). Es conservava la tònica del quart previ. Només Llorente i el treball infatigable d’Alzamora podia mantenir a ratlla el filial. S’entrava als dos últims minuts amb un 58-62 que comportaria tensió i nervis a les dues bandes. Segurament en aquest moments l’experiència és un factor determinant. I els lleidatans, en això, eren millors. Una falta en atac de Laviña a 50 segons i el triple posterior d’Alzamora han sentenciat un interessant duel català.