Sabies que... de la final de la Copa del Rei

Sabies que... de la final de la Copa del Rei

El FC Barcelona podria convertir-se en el primer equip en aconseguir quatre Copes en cinc anys. Blaugranes i blancs han guanyat 23 Copes del Rei cadascú. El guanyador de la final es posarà al capdavant del palmarès

El Barça afronta la final de la Copa del Rei a partir de les 18 hores (TV3 i La1) contra el Reial Madrid. Els blaugranes defensen el títol aconseguit la temporada passada a Vitòria. A continuació oferim un recull, en clau blaugrana, de les estadístiques més curioses de la final de la Copa del Rei:

- Serà la tercera final que disputin els dos equips a Màlaga. En les dues anteriors finals, el Barça es va proclamar campió i Pau Gasol i Jordi Trias van ser escollits com a millors jugadors de la competició.


- És la cinquena final consecutiva pel Barça i podria convertir-se en el primer equip en aconseguir quatre Copes en cinc anys.


- El Barça està present a la final des de l’edició del 2010. La ratxa de cinc finals consecutiva és la tercera més llarga de la història, per darrere les deu del Madrid (1969-1978) i les set dels blaugranes (1977-1983).


- Serà el tercer clàssic de la temporada. Els dos equips es van enfrontar per primera vegada a la Supercopa on els blancs van superar de forma ajustada a un Barça sense Navarro ni Lorbek. El segon enfrontament va ser a la jornada 13 de lliga quan el blaugranes van visitar el Palacio de los Deportes i van caure per 14 punts de diferència (98-84).


- Des que hi ha fase final, el Barça ha disputat 15 finals de Copa del Rei, n’ha guanyat 10 i només n’ha perdut 5, un 66% de victòries. A més, els blaugranes han guanyat 5 de les últimes 6 finals. Els blancs han disputat 11 finals i n’han guanyat 5 i n’han perdut 6.


 - Serà el 28è partit que enfronti Xavi Pascual i Pablo Laso. El balanç global és de 14 victòries per al tècnic blaugrana i 13 triomfs per a l’entrenador blanc.


- Barça i Madrid s’han enfrontat en 22 finals sumant els duels en Supercopa, Copa del Rei i Lliga. El balanç fins ara és de 12-10 favorable als blaugranes.


 - Amb la victòria a la final de Copa de la temporada passada, els blaugranes van igualar els blancs amb 23 títols de Copa del Rei. El vencedor de la final es posarà al capdavant del palmarès.


 - L’enfrontament Barça-Madrid és el duel més repetit a la història de la Copa del Rei. Els dos equips s’han creuat en 18 ocasions i el balanç és clarament favorable als blaugranes per 15 a 3. En finals, el balanç és de 5 a 2.


 - Serà el 40è partit de Xavi Pascual contra el Reial Madrid. El balanç fins ara del tècnic de Gavà és de 23 victòries i 16 derrotes.


 - Navarro podria guanyar la seva setena Copa del Rei, mentre que Víctor Sada i Erazem Lorbek podrien guanyar la seva quarta Copa i empatar en el segon lloc del palmarès amb Fran Vázquez i Sergi Vidal.


 - Juan Carlos Navarro disputarà la seva novena final i d’aquesta manera es converteix en el jugador que ha disputat més partits pel títol. Navarro n’ha guanyat 6 i només n’ha perdut 2.


 - El pivot blaugrana, Ante Tomic, es pot convertir en el primer jugador que aconsegueix guanyar la Copa del Rei en tres edicions seguides.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut