Fernandao torna de Bèlgica sent el segon màxim golejador

Fernandao torna de Bèlgica sent el segon màxim golejador

Només Eder Lima de Rússia amb vuit gols ha superat Fernandao com a màxim golejador del Campionat d’Europa

Espanya no va poder revalidar el títol de Campió d’Europa per cinquena vegada consecutiva i va haver de conformar-se amb el tercer lloc en vèncer de manera clara Portugal per 8-4 i aconseguir la medalla de bronze. Però el blaugrana Fernandao va aconseguir un reconeixement particular a la seva actuació durant el Campionat d’Europa en obtenir la Bota de Plata per marcar cinc gols durant el torneig. La Bota d’Or va ser per a Eder Lima de Rússia amb vuit gols i la de Bronze per a Gabriel Lima d’Itàlia amb quatre gols.

Fernandao va marcar dues vegades dos gols. Això va passar en el segon partit del grup davant de la República Txeca i en el partit per la lluita pel bronze amb Portugal. Al partit de quarts, davant d’Eslovènia, també va poder trobar el camí del gol obrint el marcador per a Espanya. Es dóna la circumstància que en els tres partits en què ha marcat Fernandao, el jugador blaugrana ha estat l’encarregat d’obrir el marcador.

El gol és blaugrana

La selecció dirigida per José Venancio ha fet un total de 26 gols en els cinc partits del Campionat d’Europa de Bèlgica i els jugadors blaugrana n’han fet 13 del total. És a dir, el cinquanta per cert dels gols aconseguits per Espanya els han aconseguit jugadors del Barça Alusport. Els altres golejadors blaugrana han estat Sergio Lozano i Aicardo amb tres i Lin amb dos. A més, també s’ha de sumar el gol de Saad al primer partit del Campionat amb Itàlia.

Dels cinc partits disputats, només en un cap jugador del Barça Alusport va aconseguir foradar la xarxa local. Va ser en el partit de semis davant Rússia en què Pola, Rafa Usín i Miguelín van ser els golejadors per al combinat espanyol.

Una tradició blaugrana

L’última edició del Campionat d’Europa disputada a Croàcia el 2012, un altre blaugrana, Jordi Torras, va ser proclamat guanyador de la Bota d’Or juntament amb el croat Dario Marinovic, amb cinc gols cadascun. Dos anys abans, a Hongria, dos blaugranes van ser Bota d’Or. En aquella ocasió, Javi Rodríguez i Saad van aconseguir-ho amb cinc gols cadascun.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut