Trenta anys del debut de Valero Rivera a la banqueta del Barça d’handbol

Trenta anys del debut de Valero Rivera a la banqueta del Barça d’handbol

El dia 12 de febrer del 1984 el tècnic Valero Rivera va dirigir el primer partit com a entrenador del Barça d’handbol

Avui fa trenta anys que Valero Rivera ocupava la banqueta blaugrana com a primer entrenador per primera vegada. Va ser a la pista del Canteras de Canàries on el FC Barcelona va guanyar per 21 a 39. Aquest va ser l’inici d’una espectacular trajectòria com a entrenador, amb 70 títols amb el Barça d’handbol, i creador del Dream Team de l’handbol.

Valero, sinònim d’èxit

Des de la seva arribada a la banqueta, en substitució de Sergi Petit, el que havia estat jugador, primer, i després entrenador va forjar la llegenda de l’handbol blaugrana.

Valero Rivera va ser entrenador durant vint temporades. Amb ell a la banqueta el Barça d’handbol va sumar 70 títols, entre els quals destaquen 6 Copes d’Europa i 12 Lligues. Rivera va ser el creador del mític Dream Team de l’handbol que va dominar Europa durant els anys 90.

Campió del món i d’Àsia

Un cop va finalitzar la seva etapa com a entrenador blaugrana, Valero Rivera va acceptar nous reptes professionals. El primer va ser la selecció espanyola, que ja havia entrenat l’any 1993, i de la qual va tornar a prendre les regnes a finals del 2008.

A Suècia 2011 va portar Espanya al bronze en el Campionat del Món, però el punt culminant de la seva tasca a la banqueta espanyola va ser el 27 de gener del 2013, quan va proclamar-se campió del món en vèncer Dinamarca a la final disputada al Palau Sant Jordi.

Després d’entrenar Espanya va acceptar el càrrec de seleccionador de Qatar, on acaba de proclamar-se Campió d’Àsia de seleccions.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut