L’estrena del president Bartomeu, portada de la REVISTA BARÇA

L’estrena del president Bartomeu, portada de la REVISTA BARÇA

La publicació recull les imatges inèdites del traspàs de poders entre Rosell i Bartomeu

L’estrena de Josep Maria Bartomeu com a nou president del Club, després de la renúncia del president Sandro Rosell, és motiu d’anàlisi al número 67 de la REVISTA BARÇA, juntament amb la Proposta del Nou Espai Barça. La revista, que arribarà en breu als socis, recull els motius de l’adéu de Rosell i recorda el seu llegat al capdavant del Club durant els seus tres anys i mig com a president.

La publicació barcelonista també presenta un perfil del nou president Bartomeu i un recull en imatges de com es va fer el traspàs de poders entre presidents. D’altra banda, també es donen tots els detalls econòmics del fitxatge de Neymar, un dels temes estrella de la primera roda de premsa de Bartomeu com a president.

La proposta del nou Espai Barça i la decisió de la Junta Directiva d’apostar per fer un nou Camp Nou amb l’estructura actual i per tant en el mateix emplaçament, és un altre dels temes tractats a la REVISTA BARÇA, com també els 700 partits de Xavi Hernández, el jugador que més vegades ha vestit la samarreta blaugrana en tota la història del Club. En les seccions fixes, com la de socis i l’espai dedicat a les penyes, s’ofereixen reportatges sobre el salt de qualitat que ha donat en els últims anys l’atenció al diferents col·lectius de socis, i descobrim les jornades socials que fan les penyes arreu del territori.

En la secció ‘Parlem amb...’ descobrim el vessant culer del guionista Òscar Dalmau, mentre que al ‘Quina Nit!’ recordem la inauguració del Museu del Barça, que acaba de rebre el visitant 25 milions, mentre que a la secció ‘En record de...’ es recorda la figura de Josep Seguer, el primer comodí del Barça, i en la de l’‘Enigma’, Modesto Amorós, que va ser encarregat de material del primer equip durant 46 anys.

Estudi de l’obra blaugrana de Vázquez Montalbán

L’escriptor i periodista Manuel Vázquez Montalbán és un altre dels grans protagonistes d’aquest número de la revista. Per primera vegada una tesi doctoral analitza i descobreix tota l’obra sobre l’esport i el fenomen Barça de Vázquez Montalbán. El professor Jordi Osúa rescata de l’oblit uns 700 textos de Montalbán, molts dels quals estan dedicats al Barça, tant en articles publicats a la  revista ‘Barça’ com en diferents publicacions de l’estat espanyol, com ara la revista ‘Triunfo’, o a la premsa estrangera. Aquests articles van convertir Vázquez Montalbán en un dels primers intel·lectuals culers difusors del ‘més que un club’ en l’àmbit europeu. En les pàgines d’aquest reportatge també es recopilen algunes de les frases més cèlebres que Montalbán va escriure sobre el Barça.

En relació amb la figura de Vázquez Montalbán, la revista recull també l’article íntegre del discurs que el periodista Joaquim Maria Puyal  va pronunciar en l’acte de proclamació del guanyador de la X edició del Premi Internacional de Periodisme Esportiu Vázquez Montalbán, que va recaure en la persona de Sergi Pàmies.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut