Xavi Pascual: “Fitxar és una opció”

Xavi Pascual: “Fitxar és una opció”

“Cal conèixer bé la normativa i la reglamentació al voltant de fitxar un jugador, s’ha de mirar totes les competicions en què estem”, recorda el tècnic blaugrana.

La tradicional compareixença davant el mitjans prèvia al partit de dimecres a les 18 h davant el BM Guadalajara ha estat centrada en la lesió del porter blaugrana Arpad Sterbik i en els diversos escenaris que s’obren per cobrir la porteria blaugrana fins a la recuperació de Sterbik. La dificultat de l’escenari de contractació, a causa de les normatives existents, els desitjos de recuperació cap a Arpad Sterbik i que Biosca estarà a la llista davant el Guadalajara i l’Skopje, han estat els eixos de la compareixença de Pascual.

La normativa marca

Xavi Pascual ha explicat com està l’actual escenari de la porteria blaugrana: “Ja ho veurem, fitxar és una opció però  com sabeu s’ha de conèixer bé la normativa i la reglamentació al voltant de fitxar un jugador, s’ha de mirar en totes les competicions en què estem”.

“No es pot fitxar jugadors que estiguin jugant la Champions i jugadors que estiguin jugant des del 31 de gener”, ha recordat el tècnic blaugrana per plasmar les restriccions actuals.

Però no són les úniques limitacions: “Hi ha altres limitacions, com ara que el segon equip estigui jugant la Copa del Rei i els jugadors que han jugat la Copa amb el B no la poden jugar amb el primer equip. Tot això pot afectar les convocatòries. S’ha d’estudiar bé el tema”, comentava l’entrenador del Barça d’handbol i secretari tècnic de la secció.

Visió global

La visió de Pascual ha estat global. Més enllà d’una competició o del primer equip, com ha afirmat: “Si fem cap moviment -en relació amb els fixatges- seria per cobrir-nos perfectament nosaltres i el segon equip. La situació no és només del primer equip”.

La decisió, segons Pascual, necessita certa reflexió: “La decisió d’incorporar algú no es pot valorar en tres segons. S’han de conèixer els reglaments d’EHF i Asobal i estudiar totes les opcions. Anem a veure què és el que es pot fer. Si fitxem un jugador seria un jugador que pugui jugar tots els partits”.

El proper repte, Guadalajara

“El BM Guadalajara és un equip que està jugant molt bé, amb una bona defensa 6-0, molt crescut com a equip i que està posicionat a la part de la taula que els toca. Mateo Garralda està fent un gran treball, ha recordat ‘Pasqui’, parlant del partit de dimecres.

“Són un equip sòlid i que va a més. Allà ja ho vam passar malament”, ha afirmat Pascual, recordant el triomf blaugrana per 28 a 35 a la primera volta.

“Davant el Guadalajara i l’Skopje, Nacho Biosca estarà a la convocatòria, és un jugador jove i no hem d’accelerar els processos de maduració –comentava l’entrenador blaugrana, continuant amb el tema de la porteria-. Hem de mirar les opcions que hi ha. Cal recordar que Nacho Biosca no pot jugar la Copa amb nosaltres, per exemple”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut