Local

Anadolu Efes - FC Barcelona: Atac de cor i vuitena victòria (84-89)

El Barça ha sumat un nou triomf al Top 16 a Turquia en una pròrroga forçada miraculosament per Dorsey Tomic i Navarro, amb 40 i 28 de valoració, han completat una actuació prodigiosa

La vuitena victòria en vuit partits del Barça al Top 16 de l’Eurolliga ha fregat la taquicàrdia. A la pista de l’Anadolu Efes ho tenia pràcticament guanyat al minut 22. S’havia mostrat molt seriós i dominava amb claredat (+15). Però els locals han remuntat fins a posar els catalans contra les cordes. Un cop de dits de Joey Dorsey a l’últim segon ha forçat la pròrroga, en què el Barça no ha perdonat. El partit de 300 de l’Eurolliga amagava patiment i premi (84-89).

Inici prometedor

Amb tot, la primera meitat blaugrana ha estat gairebé impecable. D’entrada, el Barça ha controlat el rebot i ha cedit el protagonisme ofensiu als seus homes alts, Tomic i Lorbek (2-8, min 3). Jugava amb certa comoditat i fluïdesa, i es mostrava agressiu en defensa. Així, el tècnic local s’ha vist obligat a demanar ràpidament un temps mort. No trencaria el domini culer, amb un Tomic que deixava entreveure que era la seva tarda (6-20, min 7).

L’anotació anava clarament a favor dels visitants. A més, el bagatge dels rebots apuntava un revelador 2-15 al minut 8. Tot i això, un parcial de 9-0 gràcies als triples de Vasileiadis va revifar els locals, i es va tancar el quart amb un resultat molt més ajustat: 17-22. L’encert exterior d’Abrines impediria que els turcs s’acostessin encara més de moment.

L’Efes es mostrava més agressiu, però el Barça ha recuperat el control gràcies a la seva efectivitat en el tir -excepte en triples- i a la seva concentració (21-32, min 15). Col·lectivament, els homes de Pascual rutllaven. Rotaven a la perfecció. Els de casa, llavors completament a remolc, resistien a base de tirs lliures. Això sí, sempre al llindar dels deu punts per sota. Al descans, 26-38.

Canvi de rumb

A la represa el Barça ha superat el màxim avantatge (31-46, min 23). Tomic seguia a un nivell espectacular, ben auxiliat per Nachbar. Dos triples dels turcs, però, han evidenciat que encara quedava un món. I aquí començaria un nou partit. El rival jugava a ratxes i en un vist i no vist s’aproximava perillosament (41-48, min 26). En aquesta ocasió, després d’un parcial de 15-4, l’amenaça al domini blaugrana ha estat real. S’havia desactivat finalment la defensa catalana.

L’últim quart engegava amb 48-53 i amb la dinàmica ascendent dels locals, amb el públic entregat. Un triple de Vasileiadis ha igualat el partit i una cistella de Planinic ha col·locat l’Efes per davant per primer cop 57-55 (min 33). Tenia molta confiança i ha arribat a escapar-se de set, amb un Gordon en ratxa a falta de dos minuts i mig (71-64). La parella formada per Tomic (26 punts i 15 rebots) i Navarro (17 punts i 11 assistències) ha mantingut l’equip viu fins a l’últim moment.

Sant Joey Dorsey

El marcador indicava 71-69 a falta de 29 segons. Amb possessió otomana. Els tirs lliures s’han succeït, la tensió era màxima. El rellotge gairebé no es movia. A falta d’1,7 segons s’imposava de tres l’Efes i Oleson es trobava a la línia de personals. Ha anotat el primer i ha fallat el segon, però un cop de dits miraculós de Dorsey ha forçat la pròrroga in extremis.

Ja al temps extra Tomic ha tornat a aparèixer per posar el Barça al capdavant (75-80, min 41). La garrotada per a l’Efes havia estat descomunal. Malgrat l’enèsima revifada local a última hora, la pròrroga ha tingut un marcat color blaugrana. La vuitena victòria del Top 16 ha vingut precedida per un infart.