Triomf de prestigi del vòlei femení (3-2)

Les blaugranes es desfan d’un dels equips històrics del vòlei estatal en un gran partit de les jugadores de Marta Gens

Dissabte visitava el pavelló de l’Hospitalet Nord un dels equips històrics del voleibol espanyol, el JAV Olímpico canari, aquest any amb el nom d’IBSA CV ACE Gran Canària 2014. Un equip amb jugadores històriques amb un palmarès increïble com ara Magaly Carvajal. Davant un equip com el CVB-Barça, amb la il·lusió i la força de la joventut –no pas inexperiència- de les de Marta Gens i Jaume Febrer.

Un set per a cada equip

El primer set va començar amb molts nervis a l’equip local, i això va permetre agafar avantatge a les de Sergio M. Camarero. Massa errors davant d’un equip que sí que sap mantenir la distància obtinguda al llarg del set, per petita que sigui, fins al final. Amb el 19-25 va donar diferent sabor de boca al final del parcial, en què les blaugranes ja van començar a donar mostres del seu joc.

El segon set va ser d’aquells que fan història. La igualtat era màxima i cap dels equips se’n va anar més enllà de quatre punts. El final de set s’intuïa intens però ningú hauria previst el desenllaç final. I és que un set que acaba 31-29 amb bon joc, bons atacs, respostes en defensa i millors contraatacs fan afició. Les blaugranes, tot i tenir sempre les opcions de tancar-lo, no ho van poder fer fins a un servei directe de Mireia Carmona que portava l’empat a 1 al marcador parcial.

Canvi de dinàmica

El mateix guió per al tercer set: igualtat màxima fins a l’empat a 22, però aquest cop van ser les canàries les que el tancaven per 22-25. Alguna cosa, però, estava canviant a la pista.

I el canvi va ser dels que fan afició. Les de Marta Gens entraven a la pista molt posades i resoltes a remuntar el partit. El 8-3 del primer temps tècnic només era una prèvia del que vindria. Una rotació amb una estel·lar Maria Segura al servei, amb Nerea Sánchez i Sofia Muller percudint una vegada i una altra la defensa visitant, Camila Maldonado dominant la xarxa i Mireia Carmona distribuint com mai. I quan l’atac superava el bloqueig es trobava amb una defensa d’altíssim nivell liderada per Laura Carmona en estat de gràcia. El 18-3 parcial tan sols era una mostra del joc. D’aquí al final de set més d’això, amb l’aportació aquest cop d’Anna Espadalé en el domini a la xarxa. El 25-9 donava pas al ‘tie-break’, que era la cirereta d’un gran partit.

I les del CVB-Barça van seguir oferint espectacle. Havien esborrat les contràries, que no sabien com contrarestar l’allau que els venia a sobre. Al final del parcial, 15-5 amb un CVB-Barça dels millors dies davant un equip que s'havia quedat sense forces des del set anterior.