Barça d’handbol: El repte de La Catedral

Barça d’handbol: El repte de La Catedral

Els blaugranes juguen a la pista de l’Helvetia Anaitasuna la jornada 22 de la Lliga Asobal en un pavelló conegut com ‘La Catedral’ de l’handbol estatal

Dissabte a les 18 h i en directe per Teledeporte el Barça d’handbol juga a la pista d’Anaitasuna un dels partits que ha de permetre als de Pascual continuar amb el liderat destacat de la Lliga Asobal i arribar a la fase decisiva de Champions en condicions òptimes.

Greixant la maquinària

Els blaugranes es troben en una fase de la temporada en què estan ultimant la preparació amb vista a la recta final. Com sempre ha manifestat Xavi Pascual, entrenador del Barça d’handbol, la competició posarà els blaugranes “en forma”, i un dels millors escenaris és la pista de l’Helvetia Anaitasuna.

Les dues visites en Lliga Asobal a la pista de Pamplona s’han saldat amb dos triomfs blaugrana per 23 a 35 i 19 a 39, però els barcelonistes recorden la dificultat de vèncer a La Catedral als vuitens de final de la Copa 2012/13. Aquell dia els blaugranes van obtenir el triomf per 29 a 33.

Pascual ha recuperat Siarhei Rutenka per a la llista de convocats per al partit de dissabte, i Víctor Tomás continua recuperant-se de les molèsties a l’espatlla i no ha viatjat a Pamplona. Xavi Pascual incorpora David Balaguer, del segon equip, per completar la convocatòria.

La consolidació d’un històric

Anaitasuna va ser el gran equip de l’handbol de Navarra durant la dècada dels anys 70 i inicis dels 80. La temporada 2011/12 van tornar a la màxima categoria de l’handbol estatal i ara, abans de l’inici de l’actual jornada de Lliga, ocupaven la sisena posició de la competició.

De la mà de l’exjugador del Barça d’handbol Aitor Etxaburu a la banqueta, els de Pamplona s’han consolidat a la Lliga Asobal, i ara miren cap a la part alta de la classificació. Prova d’aquest fet és la classificació dels de Navarra per a la Final a Quatre de Copa i la seva intenció d’acollir la fase final de la competició.

Els seus dos referents ofensius són dos jugadors forans. El lituà Rolandas Bernatonis, amb 85 gols, és el seu màxim golejador a la Lliga Asobal 2013/14, i el segueix, amb 81 gols, el lateral Bozidar Nadoveza.

L’Helvetia Anaitasuna també té jugadors que han estat a les categories de formació blaugrana, com Ricard Reig i Ruben Montávez.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut