El Barça d’handbol, als vuitens de final de la Champions

El Barça d’handbol, als vuitens de final de la Champions

Els blaugranes han jugat 19 vegades als vuitens de final de Champions d’handbol i han superat l’eliminatòria en 16 ocasions

Diumenge a Aalborg (Dinamarca) el Barça d’handbol disputarà el partit d’anada de vuitens de final de la VELUX EHF Champions League. Aquesta serà la vintena ocasió en què els blaugranes disputin aquesta fase de la competició i ho fan amb precedents favorables.

Als vuitens, 16 de 19

La secció d’handbol del FC Barcelona ha jugat 19 eliminatòries de Champions al llarg de la seva història. Precisament el debut europeu blaugrana va ser en una eliminatòria dels vuitens la temporada 1969/70 davant el Dudelingen de Luxemburg.

Al llarg dels anys només en tres ocasions els blaugranes no han superat l’eliminatòria de vuitens a la Champions: la temporada 1973/74 davant el Gummersbach, la 1986/87 davant el Metaloplastica i la 2003/04 davant el Veszprém.

Des de la temporada 2009/10 i fins a la temporada passada els blaugranes han superat les eliminatòries de vuitens disputades superant el Zagreb, el Veszprém, el Montpeller i el Bjerringbro-Silkeborg.

Equips danesos als vuitens, triomf blaugrana

L’enfrontament davant l’Aalborg serà el tercer entre un equip danès i el FC Barcelona als vuitens de Champions d’handbol. En les dues trobades anteriors els blaugranes van superar l’eliminatòria.

La temporada 1980/81 els blaugranes van superar l’Aarhus danès per 26 a 16 a casa i amb un empat a 18 a la seva pista. La temporada 2012/13 el Bjerringbro-Silkeborg va ser el rival blaugrana als vuitens, un rival que van guanyar per 26 a 32 a Dinamarca i per 26 a 24 al Palau Blaugrana.

Fora de la Champions també el Barça d’handbol ha jugat competició europea, als vuitens, davant un equip danès. La temporada 1985/86, a la Recopa, els barcelonistes van superar el Hellerup IK a Barcelona per 24 a 19 i van superar l'encreuament, tot i que van caure a la tornada per 21 a 18.

Bon percentatge global als vuitens

Sumant totes les competicions oficials europees que ha disputat la secció d’handbol del FC Barcelona, els blaugranes han jugat 29 eliminatòries de vuitens de final i n'han superat 25.

A les 16 de 19 de Champions cal afegir-hi les 6 eliminatòries guanyades de 7 jugades a la Recopa d’Europa i el 3 de 3 fet a la Copa EHF.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut