Local

Set anys seguits als quarts de final de la Lliga de Campions

Els blaugranes no han perdut un sol partit a quarts en les sis últimes temporades Ja coneix tres dels seus possibles rivals: Atlètic de Madrid, Bayern de Munic i PSG

Després de deixar enrere el Manchester City, el FC Barcelona ha posat rumb als quarts de final de la Lliga de Campions. Allà s’enfrontarà a l’Atlètic de Madrid, el Bayern de Munic, el PSG o a algun dels quatre equips que la setmana vinent encara han de segellar la seva classificació per a aquesta fase de la competició.

Pel que fa al conjunt blaugrana, és la setena temporada consecutiva que l’equip es troba entre els vuit millors del continent. A continuació repassem algunes de les curiositats de com han anat aquests sis últims quarts de final a Europa.

  • La temporada 2006/07 va ser la última en què el Barça no va accedir als quarts de final. Va ser eliminat als vuitens pel Liverpool. Els anglesos van guanyar 1-2 al Camp Nou i, tot i el gol d’Eidur Gudjohnsen a Anfield (0-1), l’equip, vigent campió de la competició, es va quedar a quarts.
  • A partir de la 2007/08, però, el pas a quarts s’ha repetit cada temporada fins a arribar a aquesta 2013/14, en què s’ha deixat fora el City als vuitens.
  • Tots els rivals a quarts d’aquestes set temporades han estat diferents. Fins ara, Schalke 04, Bayern, Arsenal, Xakhtar Donetsk, Milan i PSG s’han enfrontat als blaugranes en aquesta ronda.
  • El resultat més ampli en aquestes sis eliminatòries es va produir la temporada de la quarta Champions, la 2010/11. L’equip va escombrar el Shakhtar Donetsk guanyant 5-1 al Camp Nou i 0-1 a Ucraïna.
  • El Barça no ha perdut cap partit en les sis últimes eliminatòries de quarts: ha guanyat set partits i n’ha empatat cinc.
  • Quatre d’aquestes eliminatòries s’han jugat amb la tornada al Camp Nou, mentre que a les dues restants s’ha hagut de viatjar fora en el segon partit.
  • Només en una ocasió, la passada temporada contra el PSG, no ha estat necessària cap victòria per passar de quarts a semifinals. El resultat a París va ser de 2-2 i al Camp Nou es va tornar a empatar (1-1).
  • A més, des de la 2007/08 fins a la 2012/13 el Barça també ha accedit sempre a les semifinals i, o ha guanyat la final, o ho ha fet el rival que l’ha deixat fora en aquesta ronda.
Més notícies aquí