Aalborg - FC Barcelona: Els quarts, més a prop (22-29)

Els blaugranes han aconseguit una valuosa renda de set gols que hauran de defensar dissabte vinent al Palau Blaugrana per passar de ronda Gurbindo, Karabatic i Víctor Tomás, amb quatre gols cadascun, han estat els jugadors blaugrana més destacats

El FC Barcelona d’handbol ha començat amb bon peu el tram decisiu de la VELUX EHF Champions League. A l’anada dels vuitens de final els blaugranes s’han imposat per 22 a 29 a l’Aalborg danès i situa un peu i mig a la següent fase de la competició.

L’equip de Xavi Pascual jugarà el partit de tornada dissabte a les 20.30 hores al Palau Blaugrana.

Maduren el partit

Comença la recta final de la temporada, el desenllaç de la màxima competició europea, i el Barça ha sortit a la pista de l’Aalborg amb els cinc sentits posats. Els dos equips eren conscients del que hi havia en joc, i s’ha pogut comprovar als primers quatre minuts, en què els dos porters s’han fet protagonistes i cap dels dos equips ha aconseguit estrenar el marcador.

El Barça ha estat el primer d’obrir una petita escletxa (4-8, min 10), però els danesos, ajudats pel seu públic, han respost ràpidament amb un parcial de 5-0 i han capgirat el marcador. Aquests han estat els millors moments de l’Aalborg, però l’entrada de Gurbindo i Víctor Tomás han donat un altre aire a l’atac blaugrana, que ha permès a l’equip de Xavi Pascual marxar al descans amb dos gols d’avantatge (13-15).

Posen la directa

A l’inici de la segona meitat el Barça ha tornat a obrir una escletxa al marcador (15-18, min 34), però aquesta vegada no ha permès que l’Aalborg reaccionés, i els gols de Rutenka i Sarmiento, a més de les aturades de Saric, han fet augmentar l’avantatge blaugrana fins als sis gols (17-23, min 42).

Saric només ha encaixat nou gols a la segona part i les seves aturades han estat fonamentals per no permetre que l’equip danès tornés a entrar al partit. Un gol de Karabatic a falta de 30 segons ha donat la diferència final de set gols (22-29), que serveix per igualar la màxima diferència aconseguida per l’handbol blaugrana en terres daneses, la temporada 1994/95 davant del GOG Gudme (24-31) a l’anada de la final de la Recopa d’Europa.