FC Barcelona - Celta: Somriures i llàgrimes (3-0)

El Barça venç el Celta amb gols de Neymar (2) i Messi però perd Valdés per una lesió de genoll Després del triomf al Santiago Bernabéu, segueix ferm en la seva lluita pel liderat de la Lliga

Contra el Celta, el Barça ha obtingut una de les victòries més agredolces dels últims temps. Després del triomf al Bernabéu, el conjunt blaugrana ha sortit com un llampec, però una lesió amb mala pinta de genoll de Víctor Valdés al minut 20 ha deixat el Camp Nou compungit. Llavors ja havia encarrilat el triomf amb un gol matiner d’un Neymar crescut. La retirada del porter ha marcat tràgicament una victòria vital per a les aspiracions a la Lliga.

Amb tot, Luis Enrique ha tornat al Camp Nou dirigint un Celta que formava amb una línia de cinc defenses quan no tenia la pilota, amb Fontàs combinant la posició de migcentre i de central. Un sistema nou per als gallecs, com tampoc era habitual per a ells el plantejament de cedir l’esfèrica per complet al rival. Així, ha estat un monòleg del Barça, que ha estrenat el marcador tot just al minut 5 després d’una combinació entre Messi, Alexis i Neymar. El brasiler ha marcat a plaer.

Els blaugranes trobaven Messi amb certa facilitat. Un bon símptoma. D’entrada, el joc del Barça era lúcid i elegant, amb un Iniesta gegant. L’equip era un volcà en erupció i abans del quart d’hora havia disposat de dues oportunitats clares més a les botes de Neymar i Messi.

Plors per Valdés

L’alegria es transformaria en preocupació màxima al minut 20. Valdés ha aturat una falta –que inicialment l’àrbitre havia xiulat com a penal-, però immediatament s’ha llançat al terra amb evidents mostres de dolor al genoll i, entre llàgrimes, ha abandonat el terreny de joc en llitera. Durant deu minuts el Barça ha quedat en xoc total. Fins que Iniesta i Messi li han tornat el somriure per un moment amb una assistència prodigiosa i una definició marca de la casa. L’argentí s’apuntava el segon driblant-se el porter Yoel (min 30).

Tot i el 2-0, semblava com si els dos equips quedessin a l’expectativa. El Barça, inquiet i pendent de les notícies sobre Valdés, i el Celta, centrat a no oferir facilitats defensives. Només Messi revifava la situació amb eslàloms vertiginosos. La segona part arrencava amb canvi d’Iniesta per Sergi Roberto per precaució i pluja intensa al Camp Nou. El Celta ha fet un pas endavant, pressionant a dalt, i Pinto ha salvat l’equip amb una doble intervenció espectacular (min 52).

A Cesc li han anul·lat un gol per fora de joc en una falta lateral (min 58). La localització de l’acció, però, s’estava concentrant en terreny culer. Semblava incòmode el Barça, quan Neymar ha rebut una llarga passada d’Alexis i, entre dos defenses, ha batut Yoel amb un xut amb l’esquerra (min 67). Ara sí, la feina estava feta i poc després un ovacionat Neymar deixava el seu lloc a Pedro.

Faltava, això sí, un últim ensurt en una nit plena de sobresalts. Pinto ha rebutjat una pilota al cos de Bermejo i corrent cap endarrere per evitar el gol ha topat amb el pal. Amb els tres canvis realitzats i el ‘13’ estès a terra, s’han viscut instants d’incertesa que han quedat, aquests sí, en un ensurt. Encara realitzaria dues aturades meritòries en una nit de porters, somriures i llàgrimes.