CAI Saragossa – FC Barcelona: Un mal dia des del triple (85-79)

L’equip de Xavi Pascual només ha anotat 6 dels 30 triples intentats i ha acabat sumant la setena derrota a la Lliga Tomic (15 punts) i Huertas (14) han estat els millors anotadors blaugrana

El Barça ha caigut a Saragossa per 85 a 79 en un partit marcat pel desencert blaugrana des de la línia de 3. L’equip de Xavi Pascual només ha anotat 6 dels 30 triples intentats, mentre que el CAI Saragossa ha anotat 11 dels 23 que ha provat. El mal inici blaugrana ha fet que l’equip de Pascual anés a remolc tot el partit. El Barça només ha anat per davant amb el 0-2 inicial, i malgrat que a l’últim minut els blaugranes han aconseguit empatar el partit a 76, l’encert des de la línia de tirs lliures ha donat el triomf al CAI.

Desencert des del triple

Quan no surts amb els cinc sentits posats a la pista, qualsevol equip et pot passar per sobre. Això és el que li ha passat al Barça, que ha sortit amb menys intensitat que el rival al Pavelló Príncep Felip de Saragossa i li ha tocat anar a remolc al marcador des d’un bon començament. El Barça volia oblidar la derrota entre setmana a l'Eurolliga, però Navarro ha començat desencertat, Huertas no aconseguia connectar amb Tomic en el pick&roll i Papanikolaou ho intentava amb més cor que cap. Això ha fet que el CAI aconseguís els primers avantatges gràcies als punts de Tabu, Roll i Norel (20-8, min 8). L’entrada de Lampe i Pullen ha permès al Barça millorar en atac, però l’equip de Pascual seguia desencertat en el llançament exterior. A més, les imprecisions en defensa han permès al CAI anotar fàcil des de la línia de tirs lliures i acabar el primer quart 24-16.

El segon quart no ha començat gaire millor, amb un triple de Pere Tomás i un de Tabu que han donat el màxim avantatge al CAI (30-16, min 11). Xavi Pascual ha hagut de fer tornar a pista a Navarro i Huertas. El capità ha buscat liderar l’equip, però com la resta de l’equip, no ha estat encertat en el tir de tres. El primer triple del Barça l’ha anotat Hezonja al minut 14, després de 9 errades, i al descans, el percentatge era d’un 13% (2/15). En canvi, el CAI estava llançant des de més enllà de 6,75 amb un percentatge del 50% (5/10) i havia aconseguit que els 10 jugadors que havien saltat a pista haguessin anotat. El Barça marxava al descans perdent d’11 (42-31) i amb moltes coses a millorar de cara el segon temps.

Un final a cara o creu

La segona meitat ha començat amb un altre color. El Barça ha sortit disposat a aixecar el resultat advers i Papanikolaou ha enganxat la resta de l’equip amb la seva empenta, mentre que Navarro i Huertas han aconseguit connectar amb Tomic. Els blaugranes han començat amb un parcial de 4-14 i han arribat a posar-se a només 1 punt (46-45, min 24). Però el CAI ha sabut patir, i els punts de Tabu i Rudez han permès als aragonesos acabar el tercer quart 5 punts per sobre (60-55) i amb tot per decidir en el quart definitiu.

A l’inici de l’últim quart, el CAI ha tornat a marxar al marcador, però llavors ha començat a carburar el doblet Huertas–Tomic, i el Barça s’ha apropat a només 4 punts. Nachbar ha anotat en moments importants, i després d’una jugada amb dos rebots ofensius de Tomic i Papanikolaou, una cistella de Huertas ha empatat el partit a 76 a falta d’un minut. En un final a cara o creu, dues faltes de Tomic i l’encert de Tabu des de la línia de personal han acabat donant la victòria a l’equip local.