Ple de victòries al futbol formatiu

El planter blaugrana ha guanyat tots els partits disputats aquest cap de setmana La jornada ha coincidit amb la recent sanció de la FIFA i amb la pancarta de ‘La Masia no es toca’ lluïda dissabte al Camp Nou

El planter del FC Barcelona ha arrodonit un nou cap de setmana perfecte. Tots els equips formatius que tenien partit de Lliga han resolt els seus compromisos amb victòria. La jornada, immillorable, ha coincidit amb la recent sanció de la FIFA al FC Barcelona i amb la pancarta que va lluir-se dissabte al Camp Nou abans del partit del Betis, en què es podia llegir ‘La Masia no es toca’. Els jugadors del planter han demostrat, un cop més, el perquè.

A continuació fem un repàs de la jornada partit a partit:

JUVENIL B 4–0 RUBÍ. LLIGA JUVENIL NACIONAL

Gran victòria del Juvenil B que segueix la seva persecució del liderat. L’equip blaugrana va crear perill a la primera part, però el primer gol no va arribar fins al temps afegit, quan Ayoub va fer una gran jugada per la banda esquerra, va fer la passada de la mort, i malgrat que tant el porter com un defensa van intentar evitar la rematada, Carles Aleña va fer el primer gol del partit. Just a l’arrencada de la segona meitat, Carlos Blanco va fer el segon, al quart d’hora, Alexis va fer el tercer després d’una bona jugada de combinació i quan faltaven menys de cinc minuts, una altra vegada Carles Pérez va fer el quart i definitiu.

CADET A 3–0 GIRONÈS-SABAT. LLIGA DIVISIÓ D’HONOR

Bona victòria del conjunt de Quique Álvarez contra el Gironès-Sabat. El Cadet A va ser molt superior al rival i va signar un partit impecable, on el rival va crear molt poc perill durant la totalitat dels minuts. Els blaugranes van marxar amb un 2-0 favorable al primer temps gràcies a les dianes de Dani Olmo i Javi Ruiz. A la represa, el mateix guió. El domini hegemònic dels blaugranes el va culminar Oriol Rey anotant el tercer gol des del punt de penal.

MARIANAO POBLET 0–4 CADET B. LLIGA PREFERENT

Nova jornada i nou triomf per al Cadet B. Aquesta vegada la víctima ha estat el Marianao Poblet i els tres punts arriben després de golejar-los 0-4 al seu camp. Ramon Rodríguez va obrir el marcador i Alejandro Viedma va ampliar el resultat abans del descans. A la represa Óscar Mingueza i Àlex Collado van sentenciar el duel. Els blaugranes es mantindran, una jornada més, en el calaix més alt de la classificació amb 10 punts d’avantatge davant el segon classificat.

DAMM 0–3 INFANTIL A. LLIGA DIVISIÓ D’HONOR

Tres punts més per a un Infantil A que va llançat al títol de Lliga. Els nois de Denis Silva només necessiten tres punts més, o bé la derrota del Cornellà, per proclamar-se campions de Lliga. Els blaugranes van disputar un partit molt seriós davant un dels rivals més complicats de la categoria, la DAMM. El Barça va disposar de quatre clares ocasions en el primer temps on dues d’aquestes van acabar en gol. Yanis Núñez i Albert Portas en van ser els autors. A la represa i amb el marcador a favor, els blaugranes van aixecar el peu de l’accelerador. Tot i això Abel Ruiz va sentenciar el matx amb una vaselina impecable.

INFANTIL B 3–1 CORNELLÀ C. LLIGA PREFERENT

Victòria imprescindible per seguir optant al títol de Lliga. Els blaugranes van derrotar al Cornellà, tercer classificat, en un matx intens i passional. Les coses, però, no es van posar de cara per als barcelonistes quan Yonas Muñoz avançava el conjunt visitant. Ràpida reacció local amb l’empat de Nils Mortimer al cap de deu minuts. Abans del final del primer temps el Barça va capgirar el marcador amb una diana de Nico González. A la represa, Nils Mortimer va sentenciar el matx, anotant la seva segona diana. Els tres punts serveixen per mantenir la distància a dos punts del primer classificat. La derrota del Cornellà ha fet que es despengi a sis del conjunt barcelonista.

JABAC I TERRASSA 3–4 ALEVÍ A. LLIGA PREFERENT

Partidàs de l’Aleví A contra el Jabac i Terrassa, en què els nois de Marc Serra es van emportar la victòria en un duel vibrant i farcit de gols (3-4). Els blaugranes van haver de remuntar dos marcadors adversos (1-0 i 2-1) però les dianes de Moriba Kourouma, Marc Alegre (2) i Pablo Moreno van ser suficients per capgirar el signe del partit. Els tres punts serveixen per mantenir el liderat en solitari i nou punts d’avantatge davant el segon classificat.

ALEVÍ B 8–0 CERDANYOLA. LLIGA PREFERENT

Golejada contundent de l’Aleví B contra el Cerdanyola del Vallès. Els blaugranes es van trobar un rival molt tancat en el seu propi camp i no van aconseguir obrir espais fins al segon gol, obra de Joel López, el primer dels quals el va anotar Albert Garrido. Amb els espais trobats, el Barça va convertir el matx en una pluja de gols: Garrido va anotar el seu segon, Martí Riera, un, i Raul Martínez, quatre. Amb aquesta victòria els barcelonistes es van poder treure l’espina clavada de la primera volta, ja que el Cerdanyola és l’únic equip que els ha guanyat en tota la Lliga.

PALLEJÀ A 2–9 ALEVÍ C. LLIGA PRIMERA DIVISIÓ

L’Aleví C va obtenir un triomf ampli en la seva visita al camp del Pallejà. Els jugadors entrenats per Cristian Catena van dominar el matx des de bon inici i van deixar aflorar la seva efectivitat fins a nou vegades. Marc Pélaz va ser el màxim golejador, amb quatre dianes, seguit per Àlex Balde, amb tres. Van completar el capítol de golejadors Xavi Simons i Sergi Berjano. Els tres punts aconseguits a domicili els permeten mantenir el liderat en solitari de la competició regular.

ALEVÍ D 6–1 MARIANAO POBLET. LLIGA PRIMERA DIVISIÓ

Paciència, combinació i esperar trobar els espais entre la defensa. Així va ser el partit de l’Aleví D que el va conduir a la victòria contra el Marianao Poblet (6-1). Els blaugranes van seguir amb la ratxa amb la qual s’han encomanat les últimes jornades i van sumar tres punts que els acosten una mica més al títol de Lliga. Les dianes les van anotar Pau Servat (2), Xavi Pérez, Gabri i Marc Anglès (2). El primer d’Anglès va ser de penal.

BENJAMÍ C 9–1 SANT ILDEFONS. LLIGA PRIMERA DIVISIÓ

Pluja de gols del Benjamí C, que va sortir a cruspir-se el Sant Ildefons des de l’inici del partit. Gerard Hernández va ser el primer a inaugurar el marcador i ho va fer al minut 3 i al minut 4 de partit. Els blaugranes seguien dominant, Iker Bravo va fer el tercer, i en un obrir i tancar d’ulls, Pol Vila i una altra vegada Iker Bravo ja havien fet el cinquè i sisè. Llavors el Sant Ildefons va marcar el gol de l’honor, però els blaugranes no es van conformar i un altre gol de Pol Vila i dos de Pau Ortega van tancar la golejada.

PRAT BLAUGRANA 3-5 BENJAMÍ D. LLIGA PRIMERA DIVISIÓ

Els locals no van posar les coses gens fàcils a l'equip d'Albert Puig. La primera jugada va acabar amb un córner olímpic que va posar l'1-0 al marcador. En la següent jugada, però, el Benjamí D va empatar i va instaurar el seu domini, fet que va permetre anar al descans amb un 2-3 a favor. En el tercer quart, els joves jugadors (que tenien un any menys que els seus rivals) van acusar el cansament. Tot i això, van poder començar el darrer quart amb un 3-4 que els locals no van poder capgirar. Al final, victòria visitant (3-5) gràcies als gols d'Iker Sánchez Martínez (2), Álvaro Millán, Pau Segarra i Marc Bombardó.

PREBENJAMÍ 5–1 VALLIRANA B. LLIGA SEGONA DIVISIÓ

Victòria del Prebenjamí en un partit complicat. A la primera meitat els blaugranes van tenir problemes per generar el joc habitual davant d’un rival molt defensiu. El Prebenjamí va acabar la primera part 1-0 amb un gol de Jan Quiles. Amb el gol a favor, els blaugranes es van sentir més còmodes, van obligar el rival a obrir-se, van trobar més espais i ho van aprofitar per marcar els quatre gols restants, obra de Marc Guiu. Aquest triomf serveix al Prebenjamí per seguir líder i per venjar la derrota contra el Vallirana patida a la primera volta.

FEMENÍ B 4–1 ESCOLA GUINEUETA. LLIGA SEGONA DIVISIÓ

De principi a fi, el Femení B va dominar el partit contra l'Escola Guineueta i va aconseguir la victòria gràcies a una bona segona part. Durant la primera, va acusar la falta d'encert en l'última passada i no va poder marcar fins al darrer minut, en un gol de córner. Als vuits minuts de la represa va instaurar el 2-0 i les jugadores van reduir el ritme. Els visitants van aprofitar aquest fet per marcar en la seva única ocasió (minut 75), però les blaugrana van acabar fent dos gols en els darrers minuts. Les golejadores del partit van ser Laia Castillo (2), Xelia i Gemma Sala.

FEMENÍ JUV-CADET 4–0 SABADELL. LLIGA DIVISIÓ JUVENIL-CADET

Triomf del líder de la classificació que cada jornada que passa té la Lliga més a prop. Les blaugranes van dominar el partit, van crear les ocasions més perilloses, però no van aconseguir inaugurar el marcador fins a la mitja hora de joc, gràcies al gol de Laia Alexandri. El segon gol va arribar gràcies a un gol en pròpia porteria d’una jugadora visitant, mentre que el tercer va ser obra de Candela Andújar i el quart el va marcar Laia Castilla. Tres punts més per al Femení Juvenil-Cadet, que segueix sumant els partits per victòries.

FEMENÍ INF-ALEVÍ 4–2 ESPANYOL B. LL.COMPLEMENTÀRIA INF-ALEVÍ

Inici amb bon peu de l’Infantil-Aleví a la Lliga Complementària. Després d’una Lliga pràcticament immillorable, les blaugranes han quedat enquadrades en un grup amb el Manresa, l’Espanyol i el Mercantil. En el primer partit davant les blanc-i-blaves, el Femení Infantil-Aleví no va començar gaire bé, ja que l’Espanyol es va avançar als cinc minuts de partit. Les blaugranes van començar a desplegar el seu joc habitual, i Claudia Pina en tres ocasions va capgirar el marcador. Ainhoa Marín va fer el quart, i malgrat que l’Espanyol va escurçar distàncies, els tres punts es van quedar a la Ciutat Esportiva Joan Gamper.