Cinquena Final Four en els últims sis anys

Cinquena Final Four en els últims sis anys

Des que Xavi Pascual es va fer càrrec del primer equip, els blaugranes han estat uns habituals a la fase final de la Eurolliga El Barça és l’equip amb més presències a la final a quatre, amb un total de 14

El Barça ha derrotat el Galatasaray per la via ràpida (3-0) i s’ha assegurat la seva presència a la Final Four de la Eurolliga que es disputarà Milà del 16 al 18 de maig. Des que Xavi Pascual es va fer càrrec de la banqueta del Barça, el febrer del 2008, en substitució de Dusko Ivanovic, ha aconseguit classificar els blaugranes per la fase decisiva de la màxima competició europea pràcticament cada temporada.

El tècnic de Gavà porta sis temporades completes entrenant el primer equip del Barça, i en aquests sis anys, Pascual ha aconseguit classificar l’equip per la Final Four en cinc ocasions, i només ha faltat a la fase final la temporada 10/11. El moment en que Xavi Pascual es va fer càrrec de l’equip, el febrer del 2008, el Barça començava a jugar el Top 16, i encara que el tècnic de Gavà va aconseguir redreçar el rumb de l’equip i classificar-lo pels play-off de vuitens de final, en aquella ocasió, l’equip va caure derrotat pel Maccabi Tel Aviv.

Des d’aquell moment, el Barça ha estat present a les edicions de Berlín 2009, París 2010, Istambul 2012, Londres 2013 i ara Milà 2014. L’any 2010, el Barça va aconseguir alçar el títol de campió, el segon de la història de la secció, després de derrotar el CSKA de Moscou a les semifinals i el Olympiakos a la final. 

L’equip amb més presències

El Barça és l’equip amb més presències a la Final Four de la Eurolliga, amb un total de 14, només seguit pel CSKA de Moscou, que en suma 12 i aquesta temporada pot sumar la número 13. En aquestes 14 edicions, els blaugranes han aconseguit el títol en dues ocasions, els anys 2003 i 2010.

L’entrenador blaugrana amb més presències a la Final Four és Aíto García Reneses, que va aconseguir classificar el Barça per la fase final en sis ocasions (89, 90, 94, 96, 97, 00). Amb el madrileny com a General Manager de la secció, i Bozidar Maljkovic a la banqueta, el Barça es va classificar per jugar la Final a quatre l’any 1991.

Els altres dos entrenadors que han aconseguit aquesta fita són Svetislav Pesic, que va fer història en aconseguir la primera Eurolliga de la història del club, l’any 2003, en l’edició celebrada a Barcelona, i Dusko Ivanovic, que va aconseguir la classificació per la Final Four l’any 2006.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut