Mannheim centra l’atenció del bàsquet base

Mannheim centra l’atenció del bàsquet base

Stefan Peno, Ludde Hakanson i Marc Garcia estan sent decisius amb les seves seleccions a Alemanya Hakanson, a més, és el màxim anotador del torneig en aquesta primera fase (26p), així com el màxim assistent (6,7)

Cinc jugadors del Júnior del Barça estan disputant aquest prestigiós torneig en el qual van participar antigament Magic Johnson, Tim Duncan, Tony Parker i Juan Antonio San Epifanio. Per tant, l’Albert Schweitzer és el torneig en què participen les estrelles del futur, i tres dels cinc jugadors del Barça són actualment referents a la seva selecció.

El millor jugador del torneig en aquesta primera fase és el blaugrana Ludde Hakanson. El jugador suec, que anota 26 punts per partit i té una valoració de 27, és el segon cop que juga a Mannheim. El primer cop que ho va fer va ser el 2012, quan encara era cadet. Aleshores ja va impressionar, però el 2014 està demostrant una gran maduresa en tots els aspectes del joc, ja que, a banda dels 26 punts, dóna 6,7 assistències per partit. La seva selecció ha acabat la primera ronda amb un balanç de 2-1.

Espanya, amb tres blaugranes

La selecció espanyola compta a les seves files amb tres jugadors del Júnior del Barça, tot i que tenen un paper diferent. Si bé és cert que David Martínez i Adnan Omeragic no estan gaudint de gaires oportunitats de joc, el seu company Marc Garcia és el líder de la seva generació, la del 1996. Garcia, de 18 anys, ha disputat dos dels tres partits que s’han jugat en aquesta primera fase i ha acabat amb una mitjana de 21 punts i una valoració de 17,5. Espanya ha passat a la següent fase com a segona del seu grup i se les haurà amb els Estats Units i Ucraïna a partir d’aquests dimecres.

Peno, dels més complets

Stefan Peno, que és júnior de primer any –encara no ha fet els 17 anys–, és el jugador més ben valorat de la sempre potent selecció sèrbia. El base blaugrana anota 11,3 punts, agafa 6,3 rebots i reparteix 3,3 assistències per una valoració de 18,3 en els 24 minuts que és a pista. La seva selecció ha passat a la segona fase com a primera classificada amb un balanç de 3-0.

Finalment, i també del 1997, l’aler blaugrana Nedim Dedovic està sent un jugador molt important per a la selecció de Bòsnia. Tot i que ha acabat amb un balanç d’1-2, Dedovic ha jugat una mitjana de 30 minuts, en els quals ha anotat 10 punts per partit i ha robat dues pilotes per matx.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut